Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 27° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Počela naplata usluge na Lukobranu

Vožnja gradskim biciklom 10 kn/h

Jedanaest bicikala na raspolaganju je građanima / Foto: D. ŠKOMRLJ
Jedanaest bicikala na raspolaganju je građanima / Foto: D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 2. kolovoz 2014. u 12:51 2014-08-02T12:51:34+02:00

Uvođenje naplate u Autotroleju opravdavaju time što je bicikle zbog velikog broja korisnika bilo nužno gotovo svakodnevno servisirati, kako bi i dalje bili sigurni za vožnju

RIJEKA » Autotrolej je s 1. kolovozom počeo naplaćivati najam javnih gradskih bicikala na Riječkom lukobranu 10 kuna po satu korištenja. Jedanaest bicikala postavljeno je na lukobranu sredinom prošle godine, u sklopu pilot projekta, kojeg u riječkom javnom gradskom prijevozniku ocjenjuju uspješnim. 

    – Građani i posjetitelji Rijeke izuzetno su dobro prihvatili javne gradske bicikle i do danas je ovu uslugu koristilo 14.227 osoba. Mjesečno je u prosjeku bicikle koristilo oko 1.100 osoba, maksimalni mjesečni broj korisnika bio je 1.863, a maksimalni dnevni 111 korisnika. Budući da se pokazalo kako postoji interes za korištenjem javnih bicikala, punkt će ostati na lukobranu i građani će i dalje moći koristiti bicikle, uz naplatu, priopćili su iz Autotroleja. 

    Uvođenje naplate u Autotroleju opravdavaju time što je bicikle, zbog velikog broja korisnika, bilo nužno gotovo svakodnevno servisirati, kako bi i dalje bili sigurni za vožnju, što, kažu, stvara dodatne troškove. 

    – Na izdavanju bicikala angažirane su dvije osobe, a potrebno je plaćati i troškove koncesije na Riječkom lukobranu, kažu u Autotroleju. Riječki javni gradski prijevoznik najavljuje širenje projekta te prijavu na natječaj Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka