Ruke za sve

Volonteri primili pinel u ruke pa u tren oka uljepšali ogradu korisnicima Centra u Oštrom

Biljana Savić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Petorica korisnika Centra za odgoj djece i mladeži su za tren oka, poput pravih profesionalaca, zaplavila fanjski komad ograde, sve do plaže, a pomagali su im korisnici Centra za rehabilitaciju koliko su mogli



OŠTRO – Lijep i nesvakidašnji prizor  u Oštru, u dvorištu tamošnje podružnice Centra za rehabilitaciju Rijeka – petorica korisnika Centra za odgoj djece i mladeži primila se pinela i modre farbe i vrijedno piturala ogradu u dvorištu. 


Za tren oka su poput pravih profesionalaca zaplavila fanjski komad ograde, sve do plaže, a malo su im, koliko su mogli, pomagali i korisnici Centra za rehabilitaciju.


– Smatram ovo vrlo korisnom akcijom za korisnike obaju centara, a ima tu i još jedan nezanemariv detalj – dok nađete tvrtku koja će vam to opiturati, većina neće jer im je to premala investicija, pa dok se dogovorimo… Ovako smo to riješili na najbolji mogući način za mlade ljude kojima treba određena vrsta pomoći, a to je često rad i osjećaj da su korisni. A cijena? 




Cijena su zadovoljna djeca, kaže nam ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka Ornela Klevisser-Tomašić i dodaje da su Centar za rehabilitaciju Rijeka i Centar za odgoj djece i mladeži Rijeka osmislili akciju »Ruke za sve« kako bi potaknuli i ostale centre i domove unutar socijalne skrbi na međusobnu suradnju i volonterstvo u cilju senzibiliziranja korisnika jednih prema drugima i međusobnog druženja.


– Kao što vidite, djeca iz Centra za rehabilitaciju Oštro jako se vesele posjetu ove petorice mladića, trude se i oni pomagati, kazala nam je Klevisser Tomašić, a u to smo se i samo uvjerili.


Voditelj odsjeka smještaja Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka Boris Škorić bio je u pratnji petorice korisnika centra koji su vrijedno radili i radovali se poslu. Poslije su zajedno ručali i kupali se u moru, što je za njih, uz rad, bio i izlet.