Autor Ivica Brusić – Brujo

»Volim grad koji teče« – slogan s naljepnice za novu paletu riječkih suvenira

Biljana Savić

Riječka turistička ponuda sada je bogatija za čitav set novih izvornih suvenira zajedničkog naziva »Volim grad koji teče« – šalice, podmetači za kompjutorske miševe, mirisi za automobile, majice, kape, bedževi, privjesci, kišobrani, kravate...



RIJEKA » »Volim grad koji teče« slogan je koji u obliku naljepnice krasi mnoge riječke automobile, pa čak i automobile Riječana u Americi, no taj je natpis jučer službeno postao riječki suvenir, odnosno cijela paleta suvenira – šalice, podmetači za kompjutorske miševe, mirisi za automobile, majice, kape, bedževi, privjesci, kišobrani, kravate… Sve s natpisom »Volim grad koji teče«.


   – Zapravo, ni sam ne znam tko je prvi upotrijebio taj izraz za Rijeku, guglao sam i najstariji podatak koji sam našao seže u 2000. godinu, kad je tu rečenicu izgovorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, no molim javnost i medije da mi jave ako znaju tko je prvi put izrekao ovu rečenicu, kazao je jučer novinarima u Turističkom informativnom centru Rijeka idejni tvorac novih riječkih suvenira Ivica Brusić – Brujo.


   – Ne mogu patentirati ovaj slogan, jer nije moj, ali su suveniri moji, naprosto mi se rodila ideja da ovaj lijep slogan postane riječki suvenir. Najsretniji sam kad preko Facebooka vidim da Riječani koji žive u Americi na svoj automobil zalijepe ovu naljepnicu, poznajem čak policajca koji je ovu naljepnicu zalijepio na službeni motocikl, iako zna da ne smije, kazao je jučer novinarima popularni Brujo, koji je slogan »Volim grad koji teče« oblikovao u zanimljivo grafičko rješenje koje je aplicirao na dvadesetak proizvoda. Kako je sam priznao, na ideju je došao slučajno, a taj slogan prenio na naljepnice, a zatim je slike vozila s naljepnicama objavio na Facebook stranici, nakon čega mu je došlo puno upita gdje se takve naljepnice mogu nabaviti.




   Mic po mic, s naljepnica za automobile, ovaj je slogan našao svoje mjesto i na šalicama, kapama, majicama, pa je riječka turistička ponuda sada bogatija za čitav set novih izvornih suvenira zajedničkog naziva »Volim grad koji teče«. Suveniri su autorski rad obrta Foto-video studija Brujo iz Krka, čiji je vlasnik Ivica Brusić, a osim u prostorijama Turističkog informativnog centra, moći će se kupiti putem online shopa.