Rijeka u srcu

Volim Hrvatsku – volim Rijeku: Nagrađeni pokazali kako se voli svoj grad

Ljiljana Hlača

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

U kategoriji »Djelatnik godine« nagrađeni su Krešimir Poropat, Jasminka Miškulin, Barbara Tenčić, Žaklina Čančarević, Nada Predovan, Sanja Burić, Jadranka Buličić, Ladislav Juretić, Dijana Šišul, Julija Grabovac i Cvjetin Jeremić



RIJEKA – U okviru projekta »Volim Hrvatsku – Volim Rijeku« jučer su u Gradskoj vijećnici podijeljene nagrade i priznanja u nekoliko kategorija. Za provedbu ekoloških akcija i akcija »Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor« nagrađena su 22 mjesna odbora, dok su priznanja za kontinuirani doprinos kvaliteti turizma i promociji Rijeke temeljem ocjene tajnog kupca laureati Hostel Kvarner – Kvarner grupa, Samovar Tea Shop i Oryx-rent-a-car. Tajni kupac je tijekom ljeta obišao i ocijenio 41 objekt.


U kategoriji »Djelatnik godine« nagrađeni su Krešimir Poropat, Jasminka Miškulin, Barbara Tenčić, Žaklina Čančarević, Nada Predovan, Sanja Burić, Jadranka Buličić, Ladislav Juretić, Dijana Šišul, Julija Grabovac i Cvjetin Jeremić.


Uručena su i posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada te kvaliteti ugostiteljstva i turizma, a dobili su ih Hrvatska čitaonica Trsat, Jadrolinija Rijeka, hotel Neboder, Hrvatski nogometni klub Rijeka, Muzej informatike Peek&Poke te privatni iznajmljivač Cvjetna.




Projekt »Volim Hrvatsku«, iniciran od strane Hrvatske turističke zajednice, provodi se na području Hrvatske u cilju podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora i zaštite okoliša. U sklopu ovog projekta Turistička zajednica grada Rijeke već godinama u suradnji s gradskim odjelima potiče aktivnosti i sudjeluje u programima zaštite i uređenja okoliša, sve kako bi grad bio što ljepši, a boravak turista u Rijeci što ugodniji.


Direktor TZ-a grada Rijeke Petar Škarpa tom je prilikom rekao da mu je izuzetno drago što će se Svjetski dan turizma obilježiti na poseban način i to uručivanjem zahvala svima onima koji su doprinijeli da turistički rezultati Rijeke rastu iz godine u godinu.


– Ove godine smo ostvarili izuzetan turistički rezultat, u prvih osam mjeseci ostvaren je promet cijele 2016. i bez obzira na velike investicije u razvoju infrastrukture moramo zahvaliti svima koji su svojim aktivnostima pridonijeli da turistički proizvod bude što bolji. Jer u turizmu je čovjek ključ uspjeha, zaključio je Škarpa.