Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Riječki gradonačelnik

Vojko Obersnel p(r)oziva Vladu: Krajnje je vrijeme za ratifikaciju Istanbulske konvencije

Članovi riječkog SDP-a opet će dijeliti ruže na Korzu / Foto. M. GRACIN
Članovi riječkog SDP-a opet će dijeliti ruže na Korzu / Foto. M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 5. ožujak 2018. u 18:16 2018-03-05T18:16:10+01:00

Dosadašnja besplodna, manipulativna, usudio bih se reći i zlonamjerna, kanalizirana rasprava vođena u Saboru Hrvatsku svrstava uz bok zemalja u kojima se razmišlja protiv zdravog razuma, kaže riječki gradonačelnik

RIJEKA – Gradska organizacija SDP-a svim Riječankama poklanja besplatan koncert Mie Dimšić u Centru Zamet koji će biti održan u četvrtak, 8. ožujka, u 20 sati.

Ulaznice će, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik riječke organizacije SDP-a Vojko Obersnel, članovi SDP-a Rijeke dijeliti u utorak i srijedu, od 11 sati na Korzu, dok će na sam 8. mart dijeliti ruže.
No, prije no što je najavio ovogodišnju, samo jednu od niza dugogodišnjih aktivnosti koje SDP svake godine organizira za žene za njihov praznik, Obersnel je pozvao i prozvao hrvatsku Vladu da nakon što bespotrebno oteže već više od godinu dana, barem sada, uoči međunarodnog praznika 8. marta - Dana žena, krene u ratifikaciju Istanbulske konvencije.

– Dosadašnja besplodna, manipulativna, usudio bih se reći i zlonamjerna, kanalizirana rasprava vođena u Saboru Hrvatsku svrstava uz bok zemalja u kojima se razmišlja protiv zdravog razuma.

Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, ili popularnije nazvana Istanbulska konvencija, nije nastala da bi se bavila dokidanjem razlika između dječaka i djevojčica, Istanbulska konvencija ne bavi se nikakvim rodovima i baš nigdje, ni u kakvom kontekstu, ova konvencija ne navodi na pojam rod, ono što joj zamjera manipulativna, konzervativna građanska inicijativa koja tvrdi da se uvođenjem roda stvara uvjerenje da se čovjek rađa kao neutralno biće koje kasnije bira hoće li biti muškarac ili žena.

Svi ljudi zdravog razuma nadam se da shvaćaju i znaju da nitko u provedbi Istanbulske konvencije neće dječacima oblačiti haljinice niti djevojčice tjerati da se igraju autićima, ako to ne žele.

Svrha donošenja Istanbulske konvencije, a tako i njezine ratifikacije je zaštita žena od svih oblika nasilja i kažnjavanje nasilnika, rekao je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vojko Obersnel, ocijenivši da je krajnje licemjerno pozivati se na zaštitu žena, a i dalje se pozivati na očuvanje stereotipne podjele gdje je žena majka i domaćica i financijski ovisna o muškarcu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.