Sezona kiša

Vodostaj Rječine noćas nastavio padati: Pogledajte kako je izgledala kišom “natopljena” Rijeka

P. N.

Foto D. Škomrlj / S. Drechsler

Foto D. Škomrlj / S. Drechsler

U središtu Rijeke u vrijeme maksimalnog vodostaja, jučer oko 5.50 sati, Rječina je bila visoka 149 centimetara. Naši su fotoreporteri i čitatelji kamerama zabilježili nekoliko zanimljivih kadrova iz različitih dijelova grada



RIJEKA Velike količine kiše nisu izazvale probleme samo u Gorskom kotaru. Tijekom subote i u noći na nedjelju narastao je značajno i vodostaj Rječine pa su bile proglašene redovne mjere za obranu od poplava i na toj rijeci. Podaci o vodostaju Hrvatskih voda pokazuju da je Rječina u Martinovom selu svoj maksimum dosegnula u nedjelju u ranim jutarnjim satima, a najviša je bila u 5 sati kada je narasla na 105 centimetara.


U središtu Rijeke u vrijeme maksimalnog vodostaja, oko 5.50 sati, Rječina je bila visoka 149 centimetara. Vodostaj je u 6,50 ujutro bio na 112 centimetara, a razina vode i dalje pomalo pada.



Vatrogasci tijekom subote i noći na nedjelju nisu imali značajnijih intervencija zbog poplavnih i bujičnih voda na području Rijeke, ali su naši fotoreporteri kamerama zabilježili nekoliko zanimljivih kadrova iz različitih dijelova grada, koji svjedoče da je počela sezona »riječkih kiša«.




Da je problema bilo i na području Viškova i da su mnogi u bujicama ostali bez pločica sa svojih automobila, svjedoče snimke koje nam je poslao jedan čitatelj iz Sroki, a snimljene su u blizni vatrogasnog doma u tom mjestu.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgođena je i sinoćnja projekcija filma »Stranac« Orsona Wellesa u sklopu programa Autokino. Film je trebao biti prikazan na fasadi zgrade Teatra Fenice, zapuštene monumentalne građevine koja je pojedinačno zaštićeno kulturno dobro, nekada u službi kinoprojekcija.


Tehnička proba je uspješno odrađena no procjena organizatora je bila da nepovoljni vremenski uvjeti bitno narušiti atmosferu Autokina.


Planirano vrijeme održavanja odgođenog programa Autokino je nedjelja, 20. studenog, ukoliko tada to vremenske prilike dozvole.