Nemušto objašnjenje

Vladimir Benac se brani: ‘Zar smo trebali ugovoriti nedostatne radove, pa ugovarati nove?’

Orjana Antešić

Poništio natječaj za održavanje gradskih zgrada, unatoč valjanim ponudama – Vladimir Benac / Foto Goran KOVAČIĆ/PIXSELL

Poništio natječaj za održavanje gradskih zgrada, unatoč valjanim ponudama – Vladimir Benac / Foto Goran KOVAČIĆ/PIXSELL

Ne bi li upravo to budilo sumnju?! Umjesto toga, poništili smo postupak, dopunili troškovnike i pripremili novi natječaj! Nikom nikakva šteta nije napravljena, dapače izbjegnuta je veća šteta, komentira



RIJEKA – Natječaj je poništen zato što radovi koji su bili predmet nabave nisu obuhvatili sve potrebne radove na svim zgradama kojima Grad Rijeka upravlja, odnosno naručeni radovi ne bi bili dostatni za nužne popravke na školama, vrtićima, fakultetima, muzejima, kazalištima, stanovima, poslovnim prostorima i sl.


Upravo to stoji u »nemuštom obrazloženju« Odjela za gospodarenja imovinom Grada Rijeke, nakon jučerašnjeg otkrića našeg lista o poništenju natječaja za održavanje gradskih zgrada. Natječaj je, podsjetimo, poništen uz objašnjenje da su u Gradu Rijeci u trenutku dok su pregledavali i ocjenjivali ponude »odjednom utvrdili da im je broj zgrada kojima gospodare povećan za njih još – ni više, ni manje – nego 146«. Više pročitajte OVDJE.


– Što smo trebali napraviti?! Ugovoriti nedostatne radove pa onda ugovarati naknadne?! Ne bi li upravo to budilo sumnju?! Umjesto toga, poništili smo postupak, dopunili troškovnike i pripremili novi natječaj! Nikom nikakva šteta nije napravljena, dapače izbjegnuta je veća šteta koja je mogla nastati ugovaranjem nedostatnih radova. Konačno, cilj je da se kvarovi čim prije kvalitetno otklone. To smatram odgovornim upravljanjem. Pretpostavljam da će se i na ponovljenom natječaju za posao opet javiti upravo ove dvije tvrtke koje posao na javnim natječajima dobivaju već godinama, nadam se s još povoljnijim cijenama.




Transparentno i provjerljivo svakome, jer su svi podaci o svemu navedenom javno dostupni. Doduše, moram reći i to da se ovdje radi o svojevrsnom obiteljskom »prepucavanju« jer su direktorice oba ponuditelja na poništenom natječaju dvije rođene sestre i jedan odnedavno bivši suprug. Što se tiče natječaja za radno mjesto pročelnika na kojem sam radio posljednje četiri godine, isti je završen te mi je uručeno Rješenje kojim sam na to mjesto postavljen na neodređeno vrijeme.


Pozive na ostavku pojedinaca iz HNS-a ne bih komentirao, kao ni svojatanje gradskih projekata kao vlastitih inicijativa. HNS je odgovorna stranka koja obnaša vlast u Rijeci, a upravo član HNS-a je dogradonačelnik Grada Rijeke s kojim izvrsno surađujem posljednjih nekoliko godina, komentira Vladimir Benac.