Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
25. veljače 2020.
Lokalna samouprava

Viškovu oko 2,4 milijuna za izgradnju spoja Brnasi - Dovičići

Foto: Damir Škomrlj
Foto: Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2018. u 14:21 2018-02-17T14:21:40+01:00

Ova cesta osobito je važna s obzirom na realizaciju projekta Zavičajne kuće zvončara, naglasila je viškovska načelnica Sanja Udović

VIŠKOVO Načelnica Viškova Sanja Udović u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisala je ugovor o financiranju izgradnje nerazvrstane ceste spoj sa spojnom cestom Brnasi-Dovičići, vrijedan 2.397.590 kuna. U okviru ove investicije bit će izgrađena i prateća infrastruktura te vodovodni ogranak. Početak radova očekuje se tijekom ljeta 2018. godine, odmah nakon što se pripremi natječajna dokumentacija te provede javna nabava, najavila je načelnica Udović.

– Cilj projekta je unaprjeđenje cestovne i prateće infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za još kvalitetniji život mještana Općine Viškovo, a posebno s obzirom na skorašnju realizaciju projekta Zavičajne kuće zvončara – izjavila je viškovska načelnica.

Ugovore su u kongresnoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture s ravnateljicom Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Čopić potpisali predstavnici još 212 jedinica lokalne samouprave, među kojima i načelnici općina Fužine, Skrad, Lopar i Vrbnik, te gradova Delnice, Cres i Krk. Ugovori o financiranju potpisani su u sklopu provedbe mjere 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta te će se njima s ukupno 647.021.632 milijuna kuna, kroz Program ruralnog razvoja RH, financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije.

Sredstva odlaze u u 20 županija, a u Primorsko-goransku županiju stiglo je ukupno 25.591.143 kune. Intenzitet javne potpore projektu iznosi do 100 posto ukupnih prihvatljivih troškova. Prvotno planirana sredstva u okviru ove operacije iznosila su 173 milijuna kuna. Međutim, zbog niza zaprimljenih kvalitetnih projekata, nadležni su donijeli odluku o povećanju iznosa raspoloživih sredstava u okviru ove mjere. Osigurano je ukupno 696 milijuna kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.