Najveća manifestacija

Viškovo slavi uz Intrade, Psihomodo pop i Magazin: Danas počinje Matejna za si gušti!

Biljana Savić

Marina Jurić, Sanja Udović i Irena Gauš najavile program ovogodišnje Matejne / Snimio Ivica TOMIĆ

Marina Jurić, Sanja Udović i Irena Gauš najavile program ovogodišnje Matejne / Snimio Ivica TOMIĆ

Brojne udruge s područja Općine Viškovo su i za ovogodišnju Matejnu, od 15. do 23. rujna, pripremile raznovrsne kulturne, sportske i zabavne programe, čak više od 30 programa



VIŠKOVO Danas počinje 26. po redu, najveća viškovska manifestacija Matejna koja slavi zaštitnika sv. Mateja čiji je dan 21. rujna. Općina Viškovo je pokrovitelj, Turistička zajednica Općine Viškovo organizator, a Promocija d.o.o. suorganizator.


– Brojne udruge s područja Općine Viškovo su i ove godine pripremile raznovrsne kulturne, sportske i zabavne programe, čak više od 30 programa, najavila je jučer ditektorica TZ Općine Viškovo Marina Jurić i naglasila da će ovogodišnja Matejna trajati od 15. do 23. rujna, te da će raznovrsnim događanjima te nastupima poznatih estradnih zvijezda oživjeti Viškovo.


Program Matejne započinje, dakle, danas, 15. rujna, Zelenom čistkom u 9 sati. Sutra, u nedjelju, KUD Halubjan i gosti organiziraju »Matejnu za si gušti«, šaroliki muzički program u organizaciji KUD-a, u 19 sati u prostorijama Doma hrvatskih branitelja.




Također i pikado klub »Nevera« organizira »Matejna open 2018.« turnir u pikadu u Domu Marinići od 12 do 23 sata. Halubajski kros ove godine 6. po redu organizira Udruga roditelja »Pokrenimo se« a počinje u sutra, u nedjelju, u 10 sati na ulazu u šetnicu Plešivac.


Trči s osmijehom


Moto ovogodišnjeg krosa je »Trči s osmijehom«. Istog dana u 18 sati SKUD »Prosvjeta« Viškovo organizira bogat kulturno umjetnički program, a prije programa planiran je i ručak za sudionike i goste u 15 sati u Domu hrvatskih branitelja.


U ponedjeljak 17. rujna u jutarnjim satima Dječji vrtić Viškovo organizira Retro tjedan u prostorijama Dječjeg vrtića Viškovo koji traje sve do 21. rujna, a vrtić također u istom razdoblju održava i izložbu »Uspomena z Škabelina«, uz 20. broj časopisa DV Viškovo u središnjoj knjižnici Marinići.


Također u ponedjeljak Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora održava izložbu »Kuhinja pred sto let« u suradnji sa Ženskim pjevačkim zborom Marinići u središnjoj knjižnici Marinići u 19 sati.


Istoga dana Udruga likovnih umjetnika amatera »Braća Baštijan« organizira izložbu umjetničkih slika u 18 sati u slastičarni »Torteria«.


Isti dan u župi Sveti Matej bit će služene svete mise u 7,30 i 18 sati. Srijeda, 19. rujna, je rezervirana za Dječji vrtić »Loptica« i njihov dječji party za djecu u 18 sati u Domu Marinići.



Subota je rezervirana za brojna kulturna, zabavna i sportska događanja. Dječji vrtić Malik organizirat će humanitarnu prodaju kolača, pa folkorna večer, pa izložba kiparskih radova, boćarskih turnira, nogometa, simultanog šaha. Ustanova I.M.Ronjgov održavat će 37. mantinjadu pul Ronjgi od 10 do 14 sati, Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje organizira natjecanje u kuhanju kotlića na parkiralištu iza zgrade Općine Viškovo od 9 do 19 satiOd 21. do 23. rujna će se Viškovu predstaviti i OPG-i  te će svi posjetitelji moći uživati u autohtonim delicijama i eko proizvodima.U gastro dijelu Matejne posjetitelji će moći uživati u jelima spremljenima po domaćim receptima iz knjige Bokunić užanci.  U tim danima bit će održana i tri velika koncerta. U petak 21. rujna nastupa Klapa Intrade, u subotu popularna grupa Psihomodo pop, a u nedjelju će biti održan koncert grupe Magazin.Ulaz na sva događanja i koncerte za vrijeme trajanja Matejne je besplatan.


Poduzetnički dan o zapošljavanju


Taj dan Narodna knjižnica Halubajska zora organizira mjuzikl »Kostrena« u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja, a u župi Sv. Matej bit će služene svete mise u 7,30 i u 18 sati. Za vrijeme trajanja Matejne, 20. rujna od 11 do 14 sati bit će održan 4. Poduzetnički dan, u šatoru na parkiralištu Milihovo. Tema ovogodišnjeg Poduzetničkog dana je tržište rada i zapošljavanje.


Na dan zaštitnika Viškova, 21. rujna, u petak će u Župi Sv. Matej biti služene svete mise u 7.30, 10 i 18 sati, a bit će održan i 16. viškovski kantunić na platou ispred Doma hrvatskih branitelja od 16 do 21 sat, gdje će biti prodaja eko proizvoda.


Svečana sjednica Općinskog vijeća bit će održana u 19 sati kad će Općinsko vijeće dodijeliti nagrade učeniku generacije i odličnim učenicima osnovnih škola, dok će Turistička zajednica Općine Viškovo dodijeliti nagrade za najljepše uređene okućnice i balkone.