Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
22. studenoga 2019.
Priprema za novu školsku godinu

Viškovo otvorilo prijave za besplatne udžbenike

Već treba razmišljati o školskim knjigama /Snimio Denis LOVROVIĆ / Arhiva NL
Već treba razmišljati o školskim knjigama /Snimio Denis LOVROVIĆ / Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2018. u 21:47 2018-07-11T21:47:00+02:00

Za školsku godinu 2018./2019. Općina je osigurala besplatne udžbenike za sve učenike čiji roditelji, uz učenika, imaju prebivalište u Općini Viškovo. Krajnji rok za ponošenje zahtjeva je 20. srpnja

VIŠKOVO   Općina Viškovo i ove godine nastavlja s dodjelom besplatnih udžbenika školarcima i podjelom poklon-paketa prvašićima.

 – Općina Viškovo već godinama pomaže i sufinancira razne projekte vezane za školstvo i obrazovanje, kao što su dodjela besplatnih udžbenika, na kojima se ne koriste ostala nastavna sredstva,  i dodjela paketića prvašićima, a sve to s ciljem da pomognu roditeljima – priopćili su iz Općine Viškovo.

Za školsku godinu 2018./2019. Općina je osigurala besplatne udžbenike za sve učenike čiji roditelji, uz učenika, imaju prebivalište u Općini Viškovo. Krajnji rok za ponošenje zahtjeva je 20. srpnja, a u Općini napominju kako je potrebno poštovati taj rok, kako bi se zahtjevi stigli obraditi na vrijeme, zbog potrebne narudžbe udžbenika.

Općina Viškovo i ove godine je godine organizirala da prvašići dobiju poklon-pakete. Paketi se dijele prvašićima koji imaju prebivalište na području Općine Viškovo, bez obzira na to u koju školu su upisani. Roditelji čija djeca ostvaruju pravo na poklon-pakete, a upisani su u školu izvan područja Općine Viškovo, trebaju do 31. srpnja dostaviti potvrdu škole o upisu u prvi razred osnovne škole za tekuću godinu.

Općina Viškovo u prosjeku godišnje osigurava oko 680 besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola, dok prvog dana školske  godine načelnica Sanja Udović podijeli oko 150 paketića prvašićima, uz želje za uspjeh i sreću u školi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.