Aktivno Ljeto

Vikend na Platku bit će u znaku sporta, rekreacije i zabave

F. Kušter

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA Platak postaje pravi centar sporta i rekreacije na području Hrvatske, a to dokazuje i festival Ljeto na Platku, koji su na konferenciji za medije najavili tajnik Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« PGŽ-a Dalibor Korenić i stručni suradnik za sport i odnose s javnošću GSC-a Davorin Klobučar. Festival će se održati u nedjelju, 22. srpnja, i u svom četvrtom izdanju očekuje se da će premašiti prošlogodišnji broj posjetitelja koji su sudjelovali u brojnim aktivnostima.


Između Saveza sportske rekreacije i Goranskog sportskog centra postoji odlična suradnja, a još dvije slične manifestacije planirane su u kolovozu i rujnu. Klobučar je istaknuo kako ljeto pruža pravo težište na aktivnostima, sportu i rekreaciji koji moraju biti uklopljeni u druženje. Korenić je predstavio sadržajni program u kojem će svaki posjetitelj pronaći nešto za sebe.


– Naša ciljana skupina su obitelji, a najbitniji je kvalitetan program.




On u nedjelju počinje u 10 sati, tada se Festival i otvara, a prvi na redu bit će opuštajući aerobik – rekao je Korenić. Program će se nastaviti u 11 sati i 15 minuta biciklijadom u tri rute. Obiteljska će ruta biti duga 10, srednja 22, a za one najspremnije 30 kilometara. Predstavljena je i nova disciplina »Mama i beba Platak maraton« gdje sudionici mogu trčati, hodati te koristiti prijevozna sredstva poput dječjih kolica ili bicikla. U novosti još spada hod po trim stazi koja bi uskoro trebala postati funkcionalna, a tu je i tradicionalni ljetni uspon na Radeševo. Također, posjetitelji će se moći opustiti uz Retro party koji počinje u 15 sati.


Ulaz na sve navedene aktivnosti je simboličnih 10 kuna, a popratne aktivnosti poput jahanja konja, vožnje autićem i streličarstva u organizaciji SK Ajkule koštat će 20 kuna. Organizatori su zahvalili Primorsko-goranskoj županiji na pokroviteljstvu te očekuju da Riječanke i Riječani još jednom pokažu kako su spremni za uživanje u prirodi, uz dozu kompetitivnosti, zabave, sporta i rekreacije.