Bez problema

Videonadzor daje odgovore? Još se istražuje zašto je došlo do požara u OŠ Škurinje

Vladimir Mrvoš

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Videonadzor koji škola ima zasigurno će pomoći razotkriti kako je došlo do požara u prizemlju obnovljene zgrade, pa se o razlozima ne želi nagađati



RIJEKA Dan nakon što je izbio manji požar u OŠ Škurinje u Rijeci, radni dan u toj školi protiče kao i svaki drugi, a nastava se održava po unaprijed utvrđenom rasporedu. Požar su vatrogasci brzo ugasili, a iako se još uvijek osjeća miris dima, nema nikakvih naznaka da je tu noć ranije bila intervencija s nekoliko vatrogasnih vozila.


Proveden očevid


Orlando Baličević, ravnatelj škole, primio nas je u svom kabinetu, još uvijek vidno potresen ovim događajem. Naime, te večeri bio je na stručnom skupu ravnatelja u Poreču u organizaciji Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i nije mu bilo lako kada je dobio informacije iz Rijeke. Odmah je krenuo za Rijeku, ali razlog za veće uzbuđenje prestao je kada je saznao da je s učenicima sve u redu i da nije nastupila neka veća materijalna šteta. Nastavu u toj školi pohađa 225 učenika i nitko nije ni u jednom trenutku bio ugrožen. – Sinoć mi nije bilo lako u Poreču. Primio sam možda preko 100 telefonskih poziva i odmah sam krenuo za Rijeku.

Već jutros u školi su bili djelatnici iz Grada Rijeke (koja je inače osnivač škole) i predstavnici osiguravajućeg društva, tako da vjerujem da ćemo kabinet za likovni odgoj u kome je izbio požar vrlo brzo osposobiti za nastavu, kaže Baličević te napominje da je najvažnije da ni u jednom trenutku nitko od učenika nije bio u opasnosti.


Videonadzor koji škola ima u istrazi će zasigurno pomoći razotkriti kako je došlo do požara u prizemlju obnovljene zgrade, pa se o razlozima ne želi nagađati. Inače djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su očevid odmah nakon tog požara, ali nastavili i u srijedu ujutro.


Istraga u tijeku




Prema očevidu policije požar je planuo u utorak oko 17.50 sati. Srećom Osnovna škola Škurinje koja se nalazi u Ulici Mihačeva draga ima dobar požarni prilaz, pa su požar vrlo brzo ugasili pripadnici JVP-a Rijeka. Iako u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, za svaki slučaj s pripadnicima JVP-a došlo je i vozilo hitne pomoći. Očevidom je za sada utvrđeno da je požarom oštećena jedna učionica u kojoj je opožaren namještaj, stolarija i likovna oprema. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja točnog uzroka požara i svih okolnosti ovog događaja, a tome će sigurno pridonijeti i videonadzor s kojim škola raspolaže.