Novi trajekt

Veliki posao Rapske plovidbe u Kraljevici: Počela gradnja trajekta vrijednog 60 milijuna kuna

Orjana Antešić

Jučer je položena kobilica / arhiva NL

Jučer je položena kobilica / arhiva NL

Vrijednost ovog posla iznosi gotovo 60 milijuna kuna, koje su Rabljani namaknuli dijelom iz vlastitih sredstava te kreditom



 Na prvi navoz kraljevičkog brodogradilišta jučer je položena kobilica za novi trajekt Rapske plovidbe, čiji je ugovor o gradnji potpisan krajem ovog srpnja. Riječ je o velikom poslu, kako za lokalnu tvrtku Dalmont koja ovime ponovno vraća novogradnje u brodogradilište koje su preuzeli u stečaju, tako i za otočnog brodara s obzirom na to da je riječ o dosad najvećem trajektu u njihovoj floti.


Vrijednost ovog posla iznosi gotovo 60 milijuna kuna, koje su Rabljani namaknuli dijelom iz vlastitih sredstava te kreditom. Novi trajekt imat će kapacitet prijevoza 100 vozila i gotovo 600 putnika, bit će dug 79 metara i širok 17,5 metara, uz maksimalni gaz od 2,7 metara. Uz pomoć četiri Cummins motora trebao bi postizati brzinu od 12 čvorova. Novi trajekt u floti Rapske plovidbe trebao bi zaploviti koncem iduće godine. Ugovorni rok za njegovu isporuku, naime, šesnaest je mjeseci od potpisa ugovora.