Posjet urodio plodom

Veliki interes čelnika Fly Dubaija za Kvarner: Najava novih aviolinija i turista

Biljana Savić

Irena Peršić Živadinov, Hamad Obaidalla i Srećko Jurčić

Irena Peršić Živadinov, Hamad Obaidalla i Srećko Jurčić

Obaidalla je oduševljen prezentiranim i najavio je da bi na proljeće došao na Kvarner vidjeti sve što smo mu prezentirali; on u svakom slučaju smatra da Kvarner ima puno toga za punuditi gostima iz cijelog Perzijskog zaljeva, rekla je Peršić Živadinov



RIJEKA  Na poziv NK Rijeke,  Turistička zajednica Kvarnera i Primorsko-goranska žuopanija odazvali su se gostovanju u Dubaiju i iskoristili priliku za turističku prezentaciju Kvarnera, ali i prezentaciju investicijskih projekata. Nakon što je zamjenik župana Marko Boras Mandić razgovarao s potencijalnim investitorima za projekte u PGŽ-u, s dijelom delegacije NK Rijeke vratio se u Rijeku.


No, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov zbog dodatnih sastanaka neplanski je ostala, budući da se potpredsjednik Fly Dubaia  zainteresirao da mu se osobno prezentira ponuda  Kvarnera. Direktorica nam se iz Dubaia telefonom javila s odličnim vijestima.


– Uspjela sam doći do potpredsjednika Fly Dubaija i odgovorne osobe za prodaju i nove linije Hamada Obaidalle. To je najbolje što nam se moglo dogoditi! Veliki je uspjeh da se on osobno zainteresira za turizam Kvarnera. Nakon niza sastanaka koje smo održali da bismo jače promovirali Kvarner, danas smo imali prigodu prezentirati turizam Kvarnera i Hrvatske i njemu osobno. Obaidalla je oduševljen prezentiranim i najavio je da bi na proljeće došao na Kvarner vidjeti sve što smo mu prezentirali; on u svakom slučaju smatra da Kvarner ima puno toga za punuditi gostima iz cijelog Perzijskog zaljeva, i postoji načelni interes ne samo za jačanje postojeće, nego i otvaranje novih avio linija iz Perzijskog zaljeva.




Sutra trebamo održati sastanak s turističkom organizacijom Dubaija kako bi se vidjelo u kojem smjeru zajednički možemo otvarati tržište, odnosno više napraviti da bi se Kvarner i Hrvatska  prezentirali gostima Dubaija i Perzijskog zaljeva. Obaidalla je naglasio da Hrvatska ima upravo ono što Dubai nema. U Dubaiju je sve umjetno napravljeno, a mi to imamo sve prirodno i idealna smo destinacija za odmak od svakodnevnog stresa, kazala nam je jučer Peršić Živadinov, što znači da bi Kvarner i Hrvatska uskoro mogli postati turistička meka stanovnika Perzijskog zaljeva.