Popunjeno čak 85 posto upisne kvote

Velik interes za studiranjem u Rijeci: Za jesenji rok ostalo još 513 indeksa

Ingrid Šestan Kučić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Učiteljski fakultet, Odjel za biotehnologiju i Odjel za informatiku zbog popunjenosti upisne kvote neće provesti jesenji upisni rok



RIJEKA  Sveučilište u Rijeci na ljetnom je upisnom roku uspjelo popuniti čak 85 posto planirane upisne kvote što govori u prilog činjenici da je već na prvom roku zavladao visoki interes za studiranjem u Rijeci gotovo u svim znanstvenim područjima. Ovogodišnji su brucoši pokazali pojačan interes za tehničke i prirodne znanosti uz kontinuirano velik interes za studije u domeni biomedicine, društvenih i humanističkih znanosti, a indekse riječkog Sveučilišta dobilo je 2.959 brucoša, od čega njih 2.367 ima status redovnog te 586 izvanrednog studenta.


Za jesenji rok upisa, čije prijave traju do 21. rujna, ostalo je slobodno 513 mjesta, a ono na što budući brucoši ne mogu računati je Učiteljski fakultet, te Odjel za biotehnologiju i Odjel za informatiku koji zbog popunjenosti upisne kvote neće provesti jesenji upisni rok.


S najvećim brojem slobodnih mjesta raspolažu fakulteti ekonomske grupacije, jer Ekonomski fakultet čeka još 91 studenta, a Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu ima 82 slobodna mjesta. Najveći dio tih upisnih mjesta namijenjen je izvanrednim studentima, na Ekonomskom 56, a na Fakultetu za Menadžment u ugostiteljstvu i turizmu 77. S većim brojem upisnih mjesta raspolaže i Pravni fakultet koji ima još 75 nepodijeljenih indeksa, dok je na Tehničkom fakultetu 71 takav indeks, a na Pomorskom 45. Filozofski fakultet raspolaže sa 60 upisnih mjesta, a riječ je o slobodnim mjestima na studijskim programima hrvatskog, talijanskog te njemačkog jezika, kao i programima povijesti te povijesti umjetnosti, dok Akademija primjenjenih umjetnosti čeka još 22 studenta te Građevinski fakultet njih 18.




Medicinski fakultet u jesenji upisni rok ulazi sa svega 12 slobodnih mjesta koja se ne odnose na studij dentalne medicine čija je kvota popunjena u ljetnom roku, dok Fakultet zdravstvenih studija može primiti još 14 studenata i to samo za programe radiološke tehnologije i studija sestrinstva u Karlovcu. Odjel za matematiku jesenji će upisni rok provesti za svega jednog studenta, kao i studij politehnike, a Odjel za fiziku za njih 5, dok na preddiplomskom sveučilišnom studiju gluma i mediji ima još 14 slobodnih mjesta.