Okupljanje likovnjaka u Kastvu

Vela umjetnička delavnica: Fortica omogućila posebno nadahnuće

Edi Prodan

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Manifestacija je za razliku od prijašnjih godina produžena na dva dana kako bi se sudionicima omogućio dulji vremenski period stvaranja u ex tempore kategoriji, na koju su se zainteresirani akteri mogli prijaviti oba dana. Pa ih je tako u subotu na Fortici stvaralo 16, dok je nedjelja bila nešto sporija u prijavama, ali je konačni broj bio sličan subotnjem



KASTAV Savršen prostorno-vremenski okvir sunčanih dana i prisne kastavske arhitekture bio je jedna od odrednica ovogodišnje, jubilarne 15. po redu  Vele umjetničke delavnice, likovne manifestacija izložbenog, prodajnog i nagradnog karaktera koja je u Kastvu organizirana u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja 2017. godine.


Organizator je bio TZ Kastav, pokrovitelj Grad Kastav, dok je partner bila Udruga Kastafsko kulturno leto.


Manifestacija je za razliku od prijašnjih godina produžena na dva dana kako bi se sudionicima omogućio dulji vremenski period stvaranja u ex tempore kategoriji, na koju su se zainteresirani akteri mogli prijaviti oba dana. Pa ih je tako u subotu na Fortici stvaralo 16, dok je nedjelja bila nešto sporija u prijavama, ali je konačni broj bio sličan subotnjem.


 Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN





Fortica je tako u subotu još jednom potvrdila kako je riječ o unikatnom prostoru koji omogućava posebno nadahnuće svima onima koji se na njemu zateknu. Bilo da je riječ o turistima ili likovnim kreativcima.


K tome, osim Ex temporea bila je organizirana i besplatna radionica oslikavanja keramičkih pločica bojama i glazurama te njihovo paljenje u raku peći. Radionicu »Raku igraonica« održala je Udruga keramičara Interinova iz Matulja, čiji članovi su afirmirani hrvatski, talijanski i slovenski keramičari.


Nedjelja je pak imala i komercijalni, prodajni karakter te širenje na zanimljive prostore starog dijela grada Kastva. Glavna Spinčićeva, ali i sve one tako privlačne uličice koje se pletu iznad trga Lokvina, oko Delavske škole i župnog dvora pa se u luku opet spuštaju u glavnu Spinčićevu ulicu postale su izložbeni prostor. I ma koliko nama kao posjetiteljima bilo privlačno, dislociranje pojedinih izlagača u te ulice proizvelo je i disonantne tonove.


VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU U PONEDJELJAK!