Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
24. ožujka 2019.
Riječki turnir okupio nogometnu reprezentaciju beskućnika

foto "Vatreni s ulice" počeli pripreme za svjetsko prvenstvo u Parizu

Malonogometni turnir "Bez predrasuda III." / Foto Vedran KARUZA
Malonogometni turnir "Bez predrasuda III." / Foto Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 28. ožujak 2011. u 18:48 2011-03-28T18:48:00+02:00

U povodu četvrte godišnjice rada riječkog prihvatilišta za beskućnike u dvorani "3. maj" održan je malonogometni turnir "Bez predrasuda III.", a potencijalne reprezentativce podržali su i igrači i trener HNK "Rijeka"

RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika okupila se u Rijeci kako bi počela pripreme za ovogodišnju svjetsku nogometnu smotru ljudi bez krova nad glavom i drugih socijalno isključivih skupina koja će krajem kolovoza ove godine u Parizu okupiti 64 reprezentacije svijeta. 

Kandidati za reprezentaciju

Među kandidatima za mjesto u reprezentaciji »vatrenih s ulice« su  trojica Riječana – Alfredo Čović, Franjo Opačak i Damir Jurčić, a za nastup u Parizu borit će se još Boris Franković, Silvijo Erjavec i Karlo  Arženjak (Zagreb), Vinko Omerović i Mario Milanović (Osijek), Mihovil  Presečki (Varaždin), Cvetan Najdenov (Split) i Kristijan Pecirep (Zadar).

U dvorani »3. maj« okupilo se devetnaest korisnika prihvatilišta za beskućnike iz Rijeke, Zagreba, Splita, Osijeka, Zadra i Varaždina, od kojih se izbornik Drago Lelas temeljem iskazanih nogometnih vještina odlučio za jedanaest onih koji će na idućim pripremnim  nastupima u Osijeku, Splitu i Sloveniji pokušati izboriti mjesto među  osam putnika za ovo veliko svjetsko natjecanje u francuskoj metropoli, priznato od UEFA-e i FIFA-e, na kojem će nastupiti više od 500 beskućnika. 

Neformalna mreža hrvatskih prihvatilišta za beskućnike ističe vrijednost ovog projekta za beskućnike, koji su povratkom u domovinu pronašli zaposlenje i smještaj te se uključili u korisne aktivnosti na dobrobit pojedinca i društva. To je prepoznala i HNK »Rijeka«, čiji su igrači i  trener Elvis Scoria došli podržati najbolje hrvatske nogometaše  među beskućnicima i poželjeti im puno uspjeha u daljnjem procesu  resocijalizacije, za što će, kao i za nastup u Parizu, biti potrebna financijska pomoć svih institucija, počevši od HNS-a koji dosad nije vidljivije pomogao ovaj projekt.

U prijepodnevnim satima u povodu obilježavanja četvrte godišnjice  rada riječkog prihvatilišta za beskućnike »Ruže Sv. Franje« održan je  malonogometni turnir »Bez predrasuda III.«. Najboljom se pokazala  momčad županijske HVIDRA-e ispred volontera i korisnika prihvatilišta za beskućnike te bogoslovnih kandidata Riječke nadbiskupije.  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka