Devastiran prostor

Vandali opet u “akciji”: Nakon Znanstvenog parka na Mlaki uništeno i igralište na Krnjevu

Ljiljana Hlača

Vandali su uništili sportske sprave na igralištu na Krnjevu / snimio V. KARUZA

Vandali su uništili sportske sprave na igralištu na Krnjevu / snimio V. KARUZA

Uništen je stol za stolni tenis, košarkaški koš i dva rukometna gola, a šteta je procijenjena na 3.000 kuna. Ovo je igralište preuređeno prije tri godine u što je uloženo 46.000 kuna. Grad Rijeka će sanirati štetu



Nakon devastacije Znanstvenog parka na Mlaki o čemu smo pisali još jedan prostor za igru i rekreaciju je devastiran. Riječ je o igralištu ispod plavog stambenog niza koji se nalazi između Crnčićeve i Zametske ulice na Krnjevu. Uništen je stol za stolni tenis, košarkaški koš i dva rukometna gola, a šteta je procijenjena na 3.000 kuna. Ovo je igralište preuređeno prije tri godine u što je uloženo 46.000 kuna. U Gradu navode da će popraviti štetu.


– Velika većina stanovnika Rijeke pa tako i korisnika igrališta te ostale gradske imovine koja je na raspolaganju zainteresiranima, prema toj se imovini odnosi pažljivo odnosno bez namjernog izazivanja ikakvih oštećenja ili kvarova. No, niti jedna sredina, pa tako niti Rijeka, nije imuna na pojedinačne vandalske ispade čije je rješavanje i sprečavanje u nadležnosti policije, komentiraju dalje u gradskoj upravi ovo uništavanje.


Grad Rijeka sanira oštećenja javne imovine koja nastaju kao posljedice vandalskih ispada, no ulaganjem sredstava u popravljanje tako nastalih oštećenja troši se novac koji bi se mogao upotrijebiti za financiranje raznih novih projekata ili objekata što pojedincima, nažalost, čini se nije važno. U graskoj upravi stoga vide šansu u edukaciji i to kroz Građanski odgoj i obrazovanje i projekt Moja Rijeka.




– Grad Rijeka uveo je u osnovne škole mogućnost edukacije učenika iz Građanskog odgoja i obrazovanja, među ostalim i kako bi učenici bolje razumjeli procese i odnose u upravljanju Gradom pa tako i smisao čuvanja gradske imovine. Također, uvedena je i mogućnost dodatnog upoznavanja grada kroz izvannastavnu aktivnost Moja Rijeka kroz koju učenici mogu saznati više o svom gradu, ali i razviti pozitivan odnos prema svojoj sredini što može utjecati i na stav prema očuvanju javne imovine, komentar je komunalnog odjela.