Konačno se oglasili

VOJKO BRAUT “Očekujem da će Vera Begić Blečić dati ostavku. SDP pokreće stegovni postupak” Čini se da ju izbacuju iz stranke

Tihana Tomičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Što se tiče članstva gospođe Begić Blečić u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske, bez odgode će se provesti stegovni postupak sukladno odredbama našeg Statuta, rekao je Vojko Braut



RIJEKA Riječki SDP konačno se oglasio o slučaju pijane vožnje gradske pročelnice i SDP-ovke Vere Begić Blečić, koja je na istarskom ipsilonu usmrtila oca malog djeteta, vozeći suprotnom stranom ceste s 1,8 promila alkohola u krvi. Javnosti se obratio Vojko Braut, potpredsjednik riječkog SDP-a, u svoje osobno ime, a što je, kaže, ujedno i usuglašeni stav gradske organizacije SDP-a.


– Prije svega izražavam duboku sućut obitelji tragično poginulog Igora Soldatića i želim brz i uspješan oporavak stradalima u prometnoj nesreći. Gradonačelnik je suspenzijom gospođe Begić Blečić sa dužnosti pročelnice Grada Rijeke do okončanja istrage postupio sukladno svojim zakonskim ovlastima, a dalje postupanje će ovisiti o rezulatima istrage, rekao je Vojko Braut.


On očekuje da će gospođa Begić Blečić podnijeti ostavku na pročelničku dužnost čim to bude u mogućnosti učiniti.




– Što se tiče članstva gospođe Begić Blečić u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske, bez odgode će se provesti stegovni postupak sukladno odredbama našeg Statuta. Kad me pitate kakva je odgovornost gradonacelnika u ovom slučaju jer gospođu Begić Blečić nije suspendirao nakon događaja iz svibnja prošle godine, odgovaram da gradonačelnik to nije ni mogao učiniti s obzirom na odredbe Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te činjenicu da se protiv gospođe Begić Blečić u tom slučaju nije vodio kazneni postupak, rekao je Vojko Braut.