Obljetnica okupacije

‘VIŠKOVO ZA VUKOVAR’ U petak mimohod i kolona sjećanja

Biljana Savić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Obilježavanje započinje u 17.00 sati okupljanjem na parkiralištu Milihovo. U 17.30 sati kolona kreće s upaljenim svijećama nogostupom prema crkvi svetoga Mateja, gdje će se u 18.00 sati služiti Sveta misa



VIŠKOVO U povodu obilježavanja obljetnice okupacije grada Vukovara, odnosno Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u petak će Općina Viškovo, Odbor za hrvatske branitelje, Savjet mladih Općine Viškovo i OŠ Sveti Matej organizirati mimohod i kolonu sjećanja »Viškovo za Vukovar«, čime će se iskazati pijetet svima koji su dali svoj doprinos obrani i stvaranju hrvatske države.


Obilježavanje započinje u 17.00 sati okupljanjem na parkiralištu Milihovo. U 17.30 sati kolona kreće s upaljenim svijećama nogostupom prema crkvi svetoga Mateja, gdje će se u 18.00 sati služiti Sveta misa.


– Pozivamo sve građane Vipškova i svih ostalih općina i gradova da nam se pridruže, da ponesu zastave i velike svijeće i pridruže i da zajedno na dostojanstven način obilježimo uspomenu na žrtvu Vukovara, pozvao je predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i njihove obitelji u Općinskom vijeću Vipškova Luka Matanić, najavivši da će se potom sudionici mimohoda svijeće posložiti u obliku slova V, kao simbol za Vukovar, Viškovo i Viktoriju.




– Uz veliku potporu Općine Viškovo ovaj smo projekt, radi pijeteta prema poginulim brabniteljima Vukovara, a i svim hrvatskim braniteljima, počeli prije tri godine, a prve godine imali smo čak 800 sudionika u mimohodu, naglasio je Matanić.


Načelnica Viškova Sanja Udović kazala je da je na području Općine Viškovo uspostavljena dobra suradnja i druženje s obiteljima poginulih branitelja iz Vukovara i općenito Domovinskog rata s kojima se predstavnici Općine Viškovo i raznih udruga sastaju dva puta godišnje, posvećuju im pažnuju i pomažu im u rješavanju problema, a u Viškovo se doselilo 27 obitelji iz RH i BiH čiji su članovi poginuli u Domovinskom ratu.