Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Rijeka plus

Uvodi se naplata parkinga i na Bulevardu, a stižu najave i za još neke ulice u Rijeci

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 12. kolovoz 2019. u 7:14 2019-08-12T07:14:00+02:00

RIJEKA - TD Rijeka plus, a na zahtjev MO Bulevard, predviđa uvesti naplatu parkiranja za lokaciju Trg braće Mažuranića kod Rektorata. Osim Trga, parkirališna zona pod naplatom trebala bi obuhvatiti i neke okolne ulice na području Bulevarda - konkretno jedan dio Gajeve ulice (južni dio) i Gundulićevu ulicu.

Čini se da je voda došla do grla kada se spomenuti mjesni odbor odlučio na ovaj potez, a nije jedini u tome - naime sve je više takvih zahtjeva.

Podsjetimo, prošle godine smo pisali da Bulevard ima velikih problema s nedostakom slobodnih parkirališnih mjesta te je idealno za cjelodnevno parkiranje onih koji tu ne žive, ali odlaze na posao u središte grada.

S ovim problemom u više navrata u redakciju su se javljali i građani pitajući se kako je to moguće da na Trgu braće Mažuranić nikad nema mjesta za parkiranje? Ukazali su i na parkiranje dostavnih, pa čak i teretnih vozila. Tada je kao jedino rješenje najavljena mogućnost uvođenja naplate.

- Uz navedeno, u razmatranju je mogućnost uvođenja naplate parkiranja u Ulici Franje Račkog (prijedlog MO Centar - Sušak), kao i prijedlog da se pronađe neko dodatno rješenje za područje MO Potok, koje bi stanarima spomenutog područja osiguralo veći broj mjesta za parkiranje nakon zatvaranja parkirališta »Rikard Benčić«, najavili su u ovom poduzeću.

Na upit je li istina da je u opciji i Ulica Luki (MO Mlaka), u Rijeka plusu su nam rekli da oni takav prijedlog nisu dobili.

Posljednji put parkirna zona naplate proširena je lani, i to na Strossmayerovu ulicu kod nekadašnje zgrade Konstruktora pa negdje do kućnog broja 21 te preko ceste kod kućnog broja 11.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze