U Sportskoj dvorani

Uvod u završni turnir Kupa Hrvatske: U Kostreni otvorena izložba ”Povijest košarke u kolicima na Kvarneru”

Barbara Čalušić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



KOSTRENA   »Povijest košarke u kolicima na Kvarneru« naslov je izložbe otvorene  u Sportskoj dvorani Kostrena. Izložba je uvod završni turnir Kupa Hrvatske u košarci u kolicima »Kostrena 2018.« koji se održava idućih dana u kostrenskoj dvorani i čiji je domaćin Košarkaški klub Kostrena koji zasad jedini na ovom području ima sekciju košarkaša s invaliditetom.



Izložba u dvadesetak fotografija svjedoči o počecima košarke u kolicima na ovom području krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća u Kraljevici koja je kao mjesto s rehabilitacijskim centrom za osobe s invaliditetom počela njegovati ovaj sport.




– Jedan o začetnika je bila i naša velika Milka Milinović. Danas smo mi zasad jedini na ovom području koji okupljamo osobe s invaliditetom i, eto, krenuli smo prije godinu dana i danas smo već domaćini Kupa. U jako malo vremena nabavili smo kolica koja su dosta skupa zahvaljujući našim donatorima i imamo 12 članova, a trenutno ekipa u Istri s kojom radimo također pokazuje interes za osnivanjem ovakvog kluba – kaže Lukrecija Tomušić, tajnica KK Kostrena. Košarka se pokazala kao najbolji sport za osobe s invaliditetom, a kostrenski klub ovog vikenda ugostit će devet ekipa.