Stupilo na snagu

Uvedena nova regulacija prometa središtem Rijeke. Kako će se voziti sve do 2020. godine?

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Radovi u sklopu projekta odnose se uglavnom na rekonstrukciju željezničkog kolodvora Brajdica, za potrebe kontejnerskog terminala, zbog čega će sav željeznički kontejnerski  promet  s Brajdice u iduće dvije godine prolaziti samim središtem grada, odnosno Rivom i Ulicom Ivana Zajca



RIJEKA Od danas na snagu stupa privremena regulacija prometa u središtu Rijeke, u Ulici Riva i Ulici Ivana Zajca, koja će biti na snazi sve do sredine 2020. godine, odnosno do završetka radova u projektu »Razvoj multimodalne platforme u luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata« Rijeka. Nova prometna signalizacija bit će postavljena i na Šetalištu XIII. divizije, u zoni priključka na gradilište.


Radovi u sklopu projekta odnose se uglavnom na rekonstrukciju željezničkog kolodvora Brajdica, za potrebe kontejnerskog terminala, zbog čega će sav željeznički kontejnerski  promet  s Brajdice u iduće dvije godine prolaziti samim središtem grada, odnosno Rivom i Ulicom Ivana Zajca.


Foto Sergej Drechsler


Foto Sergej Drechsler





Uz rekonstrukciju željezničkog kolodvora Rijeka – Brajdica, zahvat obuhvaća izgradnju novog izvlačnog tunela Sušak i izgradnju intermodalnog terminala na kontejnerskom terminalu Brajdica, a rok za izvršenje ugovora o izvođenju radova iznosi 24 mjeseca od datuma početka njegova izvršenja.


Za vrijeme izvođenja radova, tijekom prijevoza tereta između glavnog kolodvora Rijeka i kolodvora Brajdica cestovni  promet  u Ulici Riva i Ulici Ivana Zajca, te Brajdici odvijat će se bez promjena, uz određena ograničenja u Zajčevoj i u zonama križanja Riva – Riva Boduli – Henckeova, križanja Zajčeva – Wenzelova ulica – Ribarska ulica, križanja Brajdica – Ulica Delta te križanja ulica Brajdica – Šetalište Andrije Kačića Miošića.


Kako bi se povećala protočnost vozila, krajnji lijevi trak u Ulici Ivana Zajca, koja inače služi kao bočno parkiralište, bit će stavljen u funkciju prometa vozila. Uz prugu u Ulici Ivana Zajca postavljena je zaštitna ograda, a autobusna stanica kod Kazališta premještena je u Ribarsku ulicu. Najveći dio prijevoza će se obavljati od 17 do 5 sati te od devet do 14 sati.


U terminima od šest do devet sati ujutro, te od 14 do 17 sati, nije predviđeno prometovanje manevarskih vlakova između dvaju kolodvora, priopćeno je iz Lučke uprave.


Kako će za vrijeme izvođenja radova biti onemogućena opskrba tržnice iz Ulice Ivana Zajca, u ulicama oko tržnice iscrtana su i nova parkirališna mjesta za dostavu u Ulici Riva Boduli te u Zagrebačkoj ulici.