Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.

Uspješni prvi Kostrena Bike: Na dva kotača oni od 7 i oni od 72 godine

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2019. u 17:09 2019-03-30T17:09:26+01:00

Zadovoljstvo sudjelovanja u prvom »Kostrena bikeu« dijelili su svi sudionici

KOSTRENA – Prvi »Kostrena bike« okupio je 56 biciklista koji su sudjelovali u vođenoj dvosatnoj biciklističkoj turi po novouređenoj mountain bike stazi, a među onima koji su prvi željeli iskušati kostrensku biciklističku stazu bilo je biciklista od 7, ali i 72 godine.

S namjerom proširivanja ponude sadržaja namijenjenih rekreaciji i razvoju cikloturizma Kostrena je uredila 26 kilometara mountain bike staza koje su klasificirane su u dvije kategorije – srednje zahtjevna, dužine 13,8 km i zahtjevna, dužine 12,4 km. Premijerno izdanje »Kostrena bikea« jučer je okupilo bicikliste svih uzrasta koji su podijeljeni u dvije grupe ovisno o zahtjevnosti staza uspješno bez ikakvih problema savladali obje staze, a prva vođena tura, kako je otkrio voditelj Davor Miketa, bila je i prilika za ipraviti neke uočene nedostatke.

– Uočili smo neke nedostatke koje ćemo ispraviti, no u suštini sam zadovoljan. Nekima je bilo prelagano, nekima malo zahtjevnije, ali svi su na kraju savladali stazu bez ikakvih nesreća i puknutih guma, istaknuo je Miketa.

Zadovoljstvo sudjelovanja u prvom »Kostrena bikeu« dijelili su svi sudionici, jer kako je istaknuo Neven Smailagić, subotnje jutarnje bicikliranje bio je pravi užitak.

– Bilo je super. Iskoristili smo predivno subotnje jutro i siguran sam da ću to obavezno ponoviti, kazao je Smailagić.

Obje staze su obilježene standardiziranim biciklističkim oznakama koje vozačima pružaju sve potrebne informacije, a uz biciklističke oznake, čitavom dužinom staza postavljene su i informativne table s kratkim opisima zanimljivih lokaliteta kroz koje biciklisti prolaze. Već za drugu godinu planirano je proširivanje sadržaja mountain bike i trail utrkama te potencijalno drugim sportskim sadržajima koji će zaokružiti novo kostrensko outdoor događanje.

RI3003X8

RI3003X16

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.