Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
20. studenoga 2019.
Čisto more

Uslišene molbe kupača: Subotom i nedjeljom obustavljeni podmorski zahvati ispred "Lenca"

Foto D. Škomrlj
Foto D. Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2016. u 13:54 2016-07-09T13:54:00+02:00

RIJEKA Nakon negodovanja građana i kupača s obližnjih plaža na Pećinama na pojavu mulja kojeg uzrokuju radovi na produbljivanju morskog dna na samom prilazu luci brodogradilišta, u »Viktor Lencu« odlučili su da se preko vikenda ovi podmorski zahvati neće obavljati kako bi građani barem subotom i nedjeljom imali mir i čisto more u tom dijelu grada.

Prema navodima predsjednika Uprave »Lenca« Aljoše Pavelina, koji je to jučer dogovorio s izvođačem radova, to što će se vikendima obustaviti radovi na poravnanju podmorskog nasipa ne bi trebalo odužiti njihov planirani završetak, a to je konac srpnja. Eventualno se, kaže Pavelin, može raditi o nekoliko dana u kolovozu, ali će se, kako dodaje, nastojati učiniti sve da ni do toga ne dođe.

Podsjetimo, »Lenac« je krenuo u ovu investiciju i zahvat kako bi povećao sigurnost uplovljavanja i isplovljavanja brodova s obzirom na to da na jednom dijelu tog poteza, ispod Plumbuma, dubina zbog nekad davno nasipanog materijala za nikad realizirani drugi lukobran doseže jedva 4,5 metara. U »Lencu« su to, kako tvrde, planirali obaviti ranije, u lipnju, no pripreme i ishođenje dozvola to je pomaklo prema srpnju i samoj špici kupališne sezone.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija