Tradicionalni detalj

Upotpunjen riječki advent: Na radost mališana krenuo vlakić Djeda Božićnjaka

Ljiljana Hlača

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj



RIJEKA Na radost svih mališana jučer je u poslijepodnevnim satima krenuo vlakić Djeda Božićnjaka, već tradicionalni detalj riječkog Korza u vrijeme adventa. Sada je blagdanska atmosfera potpuna – jer kakvi bi to bili blagdani bez vlakića – koji nikad ne kasni i uvijek stiže na vrijeme? Riječ je o projektu koji traje više od 15 godina u organizaciji Turističke zajednice Grada Rijeke, a od ove godine ideju prati i Radio Korzo.


Vjerojatno zbog produženja zimskih školskih praznika, oOve će godine vlakić voziti nešto duže nego prije, odnosno sve do 15. siječnja, i to od 10 do 13 sati, odnosno 16 do 19 sati, osim u periodu od 17. do 23. prosinca kada će voziti sat duže – do 20 sati. Jutarnji termini su rezervirani kao i prošlih godina za vrtiće i škole, a poslijepodnevni za građanstvo. Vlakić neće voziti 24., 25. i 31. prosinca te 1. siječnja. Vrtići i škole svoje termine vožnje moraju prethodno rezervirati u prostorijama TIC-a TZG-a Rijeka na Korzu ili na broj telefona 335 882. U vlakiću se može voziti 40-ak osoba i to je jedini adventski sadržaj za djecu koji je besplatan.


I ove godine ruta vlakića je nepromijenjena – prometuje od Trga bana Jelačića, zatim Ulicom Ante Starčevića te Korzom do Jadranskog trga i natrag.