Ples

Upis u novu sezonu riječkih plesnih skupina: Prvi plesni koraci s Flame i K2K

Ivana Kocijan



RIJEKA U povodu upisa u novu plesnu sezonu, riječka plesna grupa Flame snimila je zanimljiv photo session s Tinybizz photography, odnosno s Martinom Šalov i Danielom Mikičić. Posebnost snimanja je sama lokacija, krov Riječkog nebodera koji daje rijetko viđenu perspektivu grada. Spoj riječke plesne grupe na krovu Riječkog nebodera u oku riječkih fotografkinja rezultirao je atraktivnim uratkom.


– Povod photo sessionu su upisi u novu plesnu sezonu. Fotografirali su se svi Flameovi treneri, nas 11 dinosaura, a dinosauri zato što mnogi plešu od samog osnutka grupe, punih 13 godina. Ideja je bila spojiti grad Rijeku s plesnom grupom koja nerijetko predstavlja Rijeku na brojnim međunarodnim natjecanjima i festivalima. Riječki neboder je prepoznatljiva točka grada, vrlo zanimljive pa čak i intrigantne povijesti, a pogled s krova obuhvaća gotovo cijeli središnji dio grada – otkrila je umjetnička voditeljica Flamea Martina Hrlić Rogić.


Flameovcima ovo nije prva suradnja s Tinybizz photography. Naime, Martina i Daniela prate njihove plesne korake već pet godina na produkcijama, predstavama, putovanjima…




– Napravile su i brojne plesne fotopriče i svaki put iznenadile svojim zanimljivim kutom gledanja. Ovog puta smo svi ostali iznenađeni sličnošću kultne fotografije iz 1932. godine »Ručak na vrhu nebodera«, i to položajem tijela 11 radnika na čeličnoj konstrukciji nebodera u New Yorku i položajem tijela 11 Flameovih plesača na krovu nebodera – dodala je Hrlić Rogić.


Upisi u Plesnu grupu Flame održavaju se još danas od 19 do 20.30 u plesnoj dvorani, Ciottina 24a, za sve uzraste u plesnim tehnikama jazz, hip hop, MTV, fusion, balet, suvremeni i floorwork.


Sve osobe voljne plesa, učenja i zabave u svoju plesnu obitelj poziva i riječki plesni centar K2K. Pod vodstvom iskusnih voditeljica koje kroz sve satove naglasak stavljaju na educiranost i autentičan pristup plesu, plesači i oni koji će to tek postati mogu se upisati u sljedeće programe: školski i predškolski uzrast (4-6 godina, 7-10 godina i 11-14 godina), odrasli (15+ i napredni level), rekreacija (30+ i Mom&kid paket), otvoreni level (balet, heels i choreo sat) i individualni satovi (održavaju se prema dogovoru i prilagođeni su potrebama polaznika).


– Svake se godine trudimo uvesti novitete tako od ove godine imamo Mom&kid paket gdje mama i dijete plešu istovremeno na dvije lokacije udaljene dvije minute hoda, zatim regularne choreo i heels satove. Za sve informacije možete nam se javiti putem Facebooka, na mail [email protected] i brojeve 099/3117444 i 099/6862315. Upisi se vrše i osobno radnim danom između 19.30 i 21 sat na adresi Fiorella La Guardie 14 a, poručuju iz plesnog centra K2K.