Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 6
Sutra: 5° 5° 6
22. siječnja 2019.
Zagorska tradicija

Uoči sajamske izložbe ''100% zagorsko'' donirane drvene igračke dječjem vrtiću Mavrica

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 28. kolovoz 2018. u 21:37 2018-08-28T21:37:00+02:00

RIJEKA Idućeg petka i subote, 31. kolovoza i 1. rujna, riječke ulice ispunit će zvuci i mirisi zagorske tradicije. Naime, Krapinsko-zagorska županija petu godinu zaredom organizira sajamsku izložbu »100% zagorsko u Rijeci«, a riječ je o manifestaciji prodajno-izložbenog karaktera na kojoj će biti predstavljeni poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije koje će diljem Korza predstavljati poljoprivredni proizvođači, obtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli i kulturne ustanove Krapinsko-zagorske županije.

U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije, likeri, sirevi, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, pa licitari i tradicijske igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

Dvodnevni program su novinarima predstavili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za poljoprivredu, gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar i zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović.

Filipović je pozvao sve građane da dođu vidjeti što sve Zagorci nude, navodeći dobru posjećenost manifestacije proteklih godina. Također, Filipović je zahvalio uključenima u projekt »Dajmo djeci korijene i krila« na donaciji zagorskih tradicijskih drvenih igračaka dječjem vrtiću Mavrica na Pehlinu, koje su podijeljene   nakon konferencije za novinare, a proizvode ih Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka