Etno Jazz Festival

Ugodno iznenađenje za publiku: Uspio spoj jazz sastava The Cats i Duška Jeličića

Marina Kirigin

Snimio M. Aničić

Snimio M. Aničić

Dule je pozdravio i svoju suprugu Silvanu koja nije mogla prisustvovati koncertu i kao prvu izveo pjesmu »Moja je nona imela butigu«



Jazz sastav »The Cats« i Duško Jeličić Dule ugodno su iznenadili matuljsku publiku na drugoj večeri Etno Jazz Festivala u Amfiteatru. Zvjezdan Ružić, pijanist ansambla, najavio je glazbeni eksperiment pod nazivom Na rubu jazza.


Neke od svojih najpoznatijih pjesama Duško Jeličić je izveo u jazz varijanti. Dule je pozdravio i svoju suprugu Silvanu koja nije mogla prisustvovati koncertu i kao prvu izveo pjesmu »Moja je nona imela butigu«, a slijedile su ostale poznate uspješnice.


Sastav The Cats je, osim Duletovih pjesama, izveo i neke jazz standarde. »The Cats« je ujedno i organizator festivala, a čine ga pijanist Zvjezdan Ružić, kontrabasist Vedran Ružić, trubač Robert Mikuljan i bubnjar Adriano Bernobić.




Kao posljednju izveli su »Petrsin i češanj« koja, kako je istaknuo Jeličić, podsjeća na ljeto kada čovjek samo želi uživati u moru, suncu i ribi. Publika je po završetku koncerta zadovoljno komentirala da je glazbeni eksperiment Na rubu jazza bio uistinu uspješan, a Duletove pjesme u jazz varijanti zvuče kao da su takve u originalu.