Svečanost u Jadranu

Udruženje obrtnika Rijeka: Posebno priznanje dobio Dragan Petrić

Biljana Savić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



RIJEKA – Danas je, kao svake godine, Udruženje obrtnika Rijeka organiziralo svečanu skupštinu u Hotelu Jadran, na kojoj su dodijeljena priznanja najzaslužnijim obrtnicima.


– Vidi se pomak na bolje u obrtništvu, pa je tako na području Rijeke ove godine bilo četrdesetak više novootvorenih nego zatvorenih obrta. Iako je gospodarstvo još uvijek u teškom položaju, a samim time i obrtništvo kao njegov neizostavni dio, ove su godine bili prisutni neki pozitivni trendovi, a mi ćemo se u Udruženju truditi i dalje pomagati obrtnicima, kazao je za svečanosti predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić te čestitao svim ovogodišnjim dobitnicima priznanja na njihovu radu i trudu, jer je, ocijenio je Sertić, upravo njihov uspjeh nabolji promotor obrtništva i struke.


Posebno priznanje »Povelja« ove je godine dobio Dragan Petrić, vlasnik Optika Petrić koja djeluje u Rijeci već 20 godina na dvije lokacije. Ove godine Optika Petrić proširila je djelatnost na optometriju, kontinuirano ulaže u edukaciju i stručno usavršavanje djelatnika i zapošljava 6 radnika. Trenutno ima 6 zaposlenih.




Povelja je dodijeljena i Damiru Kokoru, koji je obrt na Hreljinu otvorio 1996. godine i bavi se građevinskom stolarijom, a trenutno zapošljava 7 radnika. I Marino Sušanj dobio je »Povelju« nakon 18 godina bavljenja u ugostiteljstvu i 11 godina taxi službe.


Plakete »Obrtničke ruke« s pisanim priznanjem dobili su vlasnik obrta Paros Renato Karadžija, frizer Josip Holek, cvjećarica Magdalena Bićanić, Ivan Milardović čija su glavna djelatnost pripremni radovi na gradilištu, uklanjanje građevina, drobljenje kamena, cestovni prijevoz robe, te soboslikar iz Kostrene Miroslav Anđelković.


Nadalje, statuu »Obrtničke ruke« s poveljom Dobio je Predrag Šimić koji se bavi izradom ključeva i vlasnik je jedne od najstarijih radionica za izradu ključeva u Hrvatskoj, s tradicijom od skoro 53 godine.


Posebno priznanje, Povelju se za vanjske suradnike Udruženje obrtnika Rijeka dobila je tvrtka Metro, a poklon je uručen i umirovljenom članu Udruženja obrtnika Rijeka, legendarnom riječkom frizeru Ivanu Peradeniću.