Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 3
Sutra: 17° 17° 3
22. travnja 2019.
Poziv volonterima

Udruga Portić traži "tete pričalice" koje za djecu u Dječjoj bolnici Kantrida

Arhiva NL
Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 2. listopad 2015. u 12:54 2015-10-02T12:54:00+02:00

Izabranim volonterima predstoji trodnevni seminar koji će u Rijeci biti organiziran od 13. do 15. listopada u poslijepodnevnim satima, koji je besplatan, ali i obavezan. Educirani volonteri putem didaktičkih i edukativnih interaktivnih materijala, svakodnevno pričaju ili čitaju djeci priče

RIJEKA  Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić traži volontere za nastavak projekta »Pripovjedač/ica priča u Dječjoj bolnici Kantrida« poznatiji pod nazivom »Tete pričalice« koji se provodi već sedmu godinu, najavljeno je jučer na tiskovnoj konferenciji. 

Svi zainteresirani mogu se uključiti u projekt ispunjavanjem prijavnice koja se može pronaći na web portalu Udruge Portić ili poslati na e-mail: strukovna.udruga.portic@ri.t-com.hr. Po ispunjenju aplikacije, Udruga će prijavljene kandidate povratno kontaktirati. Izabranim volonterima predstoji trodnevni seminar koji će u Rijeci biti organiziran od 13. do 15. listopada u poslijepodnevnim satima, koji je besplatan, ali i obavezan. Educirani volonteri putem didaktičkih i edukativnih interaktivnih materijala, svakodnevno pričaju ili čitaju djeci priče, po jedan sat prije odlaska na počinak. 

Prema riječima Tamare Milovanović iz Udruge Portić u 2014. godini u ovaj projekt bilo je uključeno 147 volontera te je odrađeno 4.618 volonterskih sati. Dječji kirurg Harry Nikolić s Klinike za dječju kirurgiju Dječje bolnice Kantrida rekao je da ovaj projekt proširuje humane gabarite, a mali pacijenti jako su dobro prihvatili »tete pričalice«.

Govoreći o ulozi Filozofskog fakulteta u Rijeci u kontekstu  provođenja ovog projekta, dekanica Ines Srdoč Konestra naglasila je da se najviše uključuju studenti psihologije i pedagogije, koji prepoznaju pedagošku notu u strukturi tog programa. Verena Tibljaš iz Gradske knjižnice Rijeka dodala je da ovaj projekt širi svijest da je važno čitati djeci, ali i da je važno pomagati drugima. Gradska biblioteka sudionicima projekta pomaže besplatnim članstvom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš