Pjesmom za Nadu 12.11.

Udruga Nada humanitarnim koncertom još jednom pomaže pacijenticama KBC-a

Slavica Kleva

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

I ovaj put prikupljamo sredstva za riječki KBC, nedavno smo kupili električni krevet, a planiramo još jedan, možda fotelju koja će poslužiti ženama koje se nalaze na kemoterapiji, kazala je Ivanka Penko, predsjednica Udruge žena operiranih dojki Nada



RIJEKA – Pristao sam i uvijek ću pristati na pozive Udruge Nada jer svatko tko pomaže drugome, bolja je osoba, kazao je Dražen Turina Šajeta na konferenciji za novinare i time pozvao sve ljude dobre volje da se odazovu cjelovečernjem humanitarnom koncertu koji će se održati 12. studenog u 18.30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku pod nazivom »Pjesmom za Nadu«.


– Udruga Nada pomaže onima kojima je potrebno, a znam da su plemenitim akcijama do sada pomogli ne samo ženama koje su kroz bolest prošle kalvariju, nego pomažu svima kojima pomoć treba, pa tako i školama.


Znam da će prikupljenim sredstvima od koncerta pomoći u nabavci nedostajuće opreme za KBC, pa iako plaćam i previše poreza državi, kao uostalom svi vi, podržavam ovakve akcije jer sam istinski prijatelj Udruge Nada, obrazložio je Šajeta bezrezervnu podršku i ovoj akciji.




– I ovaj put prikupljamo sredstva za naš KBC, nedavno smo, prisjetimo se, kupili električni krevet, a planiramo još jedan, možda fotelju koja će poslužiti ženama koje se nalaze na kemoterapiji, kazala je Ivanka Penko, predsjednica Udruge žena operiranih dojki Nada.


Zovemo vas na ugodnu večer, jamčimo veselu i zabavnu večer na kojoj će nastupiti glazbena imena, ali i iznenađenje večeri, ne mogu vam reći tko će još nastupiti, jer onda ne bi bilo iznenađenje, kazala je Penko naglasivši da je cijena ulaznice 50 kuna.


Da s Udrugom Nada surađuju na tjednoj razini, potvrdila je Saša Uljančić ispred Medicinske škole. Tako je podsjetila da je prirodno pridružiti se svim akcijama koje Udruga Nada uz pomoć Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije ostvaruje.


Od mjerenja šećera u krvi i tlaka, Uljančić je podsjetila da su kao škola dobili dvije lutke, edukativne modele, upravo od Udruge Nada. Služit će nam one još dugo, puno će se generacija naših učenika educirati na lutkama donacijama, najavila je Uljančić, najavivši i nastup zbora četvrtih razreda Medicinske škole koji će na znakovnom jeziku otpjevati pjesmu na koncertu.


Osim Dražena Turine Šajeta, u programu koncerta će sudjelovati Mario Lipovšek Battifiaca, Igrokaz, Daniel Šimek, Vokalna skupina DiM, Dance Queen, Bend Dijagnoze, Neven Barac, Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić, Sandy and Saša band, Medicinska škola.