Denisa Korić

Učiteljica iz Šmrike izgubila 50 kilograma u samo godinu dana. Evo kako joj je to uspjelo

Biljana Savić

Učiteljica Denisa Korić imala je 155 kilograma kad je počela vježbati pod nadzorom trenera Adama Mešanovića. Sad trenira pet puta tjedno, trči, vježba s djecom. Njenoj sreći nema kraja, posebno zbog zdravlja



ŠMRIKA Krenuti prvi put na tjelovježbu s 52 godine, i u godinu dana izgubiti 50 kilograma, velika je stvar. A da je to moguće dokazala je Denisa Korić, učiteljica iz Šmrike. No, uz njezino ime odmah trebamo upisati i ime Adama Mešanovića, diplomiranog ekonomista, fitnes instruktora i majstora karatea.


– To je inspirativno, motivirajuće i nadasve nevjerojatno za ženu u pedesetima koja se nikada nije bavila sportom ili rekreacijom, a primjer koji pruža ostalima je neprocjenjiv i zaista fascinantan. Gospođa je imala 155 kilograma kad je počela, jedva je mogla u hodu napraviti krug po dvorani, nije mogla zavezati cipele, tjelesno je bila praktički nefunkcionalna. Denisa je počela s treninzima dva puta tjedno, onako za umirovljenike, a sad trenira svaki dan, pet puta tjedno, sad trči, vježba s djecom, a plan nam je do srpnja skinuti još 10 kilograma – najavljuje Mešanović.


Kako bi proslavili njezin rezultat, trener je odlučio nagraditi nevjerojatnu upornost Denise Korić i na uskrsnom treningu pripremio je party iznenađenja. Kad je Denisa ušla u dvoranu, dočekali su je baloni, šampanjac, torta, zagrljaji i ovacije kolega s treninga.




– Još uvijek sam pod dojmom svega toga, to je bilo predivno, kaže Denisa i pripovijeda da je prije godinu dana u ovu šmričku dvoranu ušla uz veliku potporu supruga i sina.


– Znala sam da moram nešto učiniti za sebe, ali ne bih imala hrabrosti bez sina i muža, a kasnije je svoju veliku ulogu odradio Adam, koji je odmah vidio što mogu, zapravo što sve ne mogu. Radili smo ispočetka male pomake, koji su s vremenom postajali sve veći. I male, najlakše vježbe za mene su u početku bile nedokučive, ali Adam mi je dao snagu i vjeru u sebe da ja to mogu.



Adam Mešanović, glavni trener i predsjednik Društva sportske rekreacije »Atletico team« jedan je od omiljenijih Šmričanina, ponajviše zbog svog volonterskog angažmana.


– Društvo inače okuplja više od 50 aktivnih članova svih generacija, a nepune dvije godine volontiram za 17 djece Područne škole Šmrika gdje predajem tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Također se za djecu organiziraju radionice zdravlja, medicinski pregledi, predavanja o prehrani, izleti i jako važno za napomenuti donacije za Područnu školu, a Prošli petak smo Područnoj školi Šmrika donirali prijenosno računalo u vrijednosti od 3.500 kuna.


Prije dvije godine organizirali smo humanitarnu akciju za Centar za odgoj i obrazovanje u Rijeci i prikupili iznos od 5.000 kuna za kupnju didaktičke opreme za djecu te ustanove, a lani smo organizirali posebnu humanitarnu akciju za Darija, korisnika Centra za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice te prikupili iznos od 7.500 kuna za kupnju specijaliziranog kreveta. Ponosimo se priznanjem Gradskog vijeća Grada Kraljevice koje smo primili prošle godine za rad s djecom kao i organizaciju humanitarnih akcija. Naši članovi ostvaruju više nego zapažene rezultate, kaže Adam Mešanović.



Energija koju Adam prenosi na sve nas posebno se odrazila na mene, pa sad treniram rame uz rame s djecom kojoj sam nekad predavala, imaju 30 i koju godinu, ali meni su djeca – kaže nam Denisa i dodaje da njenoj sreći, sreći njene obitelji i trenera nema kraja. A pogotovo zbog njezina zdravlja, koje je bilo i više nego ugroženo.


– Kad pogledan unatrag, sve mi to sad djeluje nestvarno i još uvijek se pitam – kako. Dokaz sam da žena s 52 godine uz odricanja i pravilan pristup može značajno smanjiti svoju težinu i postati puna energije, volje i elana – kazala je Denisa.