Projektni dan 'Murva'

Učenički dom Podmurvice: Promocija zdravog životnog stila među učenicima

F. Kušter

Učenici su tijekom dana oslikavali fasadu doma / Snimio Silvano JEŽINA

Učenici su tijekom dana oslikavali fasadu doma / Snimio Silvano JEŽINA

Prošle je godine murva odabrana za drvo godine, a i sam učenički dom nosi taj naziv pa je ovogodišnju temu bilo lako odabrati. I sama djeca u domu su poput dudovog svilca koja su dolaskom prvotno začahurena, a tijekom godina se razvijaju te kad postanu maturanti kao leptiri odlete u novi život – rekla je Kencel



RIJEKA  U Učeničkom domu »Podmurvice« je na Svjetski dan zaštite okoliša održan Projektni dan pod nazivom »Murva«. Ravnateljica  Ljiljana Kencel ističe kako od 2009. dom krasi Zelena zastava što sa sobom nosi i organizaciju Projektnih dana s različitim temama vezanim uz ekologiju.


– Prošle je godine murva odabrana za drvo godine, a i sam učenički dom nosi taj naziv pa je ovogodišnju temu bilo lako odabrati. I sama djeca u domu su poput dudovog svilca koja su dolaskom prvotno začahurena, a tijekom godina se razvijaju te kad postanu maturanti kao leptiri odlete u novi život – rekla je Kencel.


Cilj učenika ove je godine bilo istraživanje ljekovitosti murve, dok je sama simbolika crnog i bijelog stabla prisutna u unutarnjem bogatstvu čovjeka. Učenici su tijekom dana imali zadatak istraživanja po skupinama, prezentaciju, radionicu oslikavanja svile te Eko kviz uz brojne nagrade.




U Projektni dan uključeno je dvjestotinjak učenika, a uz zaposlenike, bili su prisutni i vanjski partneri kao što su OŠ »Delnice«, Dječji vrtić Podmurvice, Društvo tjelesnih invalida grada Rijeke, Učiteljski fakultet, Udruga slijepih PGŽ-a i Dječji dom »Tić«.


– Ovo je samo jedan od načina na koji Učenički dom promovira zdravi stil života među djecom, rekla je Kencel, zahvalivši Građevinsko-tehničkoj školi na izradi tlocrta i plana vrta.