Gimnazija Andrije Mohorovičića

Učenici sudjelovali u humanitarnoj “GAMciji” za beskućnike

Ingrid Šestan Kučić

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Gimnazija Andrije Mohorovičića danas je održala Dan otvorenih vrata, a u sklopu predstavljanja budućim srednjoškolcima učenici te škole na Korzu su organizirali jedinstvenu humanitarnu akciju pod nazivom »GAMcija« koja se sastojala od zamjene sendviča za prehrambene i higijenske potrepštine



RIJEKA Gimnazija Andrije Mohorovičića danas je održala Dan otvorenih vrata, a u sklopu predstavljanja budućim srednjoškolcima učenici te škole na Korzu su organizirali jedinstvenu humanitarnu akciju pod nazivom »GAMcija« koja se sastojala od zamjene sendviča za prehrambene i higijenske potrepštine.


Te će se potrepštine uručiti korisnicima Prihvatilišta za beskućnike »Ruže svetog Franje«, a tijekom jutra srednjoškolci su s građanima izmijenili 200 sendviča koje su sami pripremili. Pojašnjavajući kako su sredstva za kupnju namirnica za sendviče zaradili na na video natječaju Udruge Žmergo »Tanjur pun dobrote« stručna suradnica knjižničarka Gimnazije Leonila Marač istaknula je da su gimnazijalci svojim video uratkom osvojili treće mjesto.


– Riječ je o natječaju koji je realiziran u sklopu projekta »EAThink2015 – Jedi lokalno, misli globalno«, a učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića osvojili su nagradu u visini od 1.500 kuna te su sdva ta sredstva utrošili za kupnju namirnica od kojih su pripremili zdrave sendviče napravljene od lokalnih namirnica. Građanima su ponudili sendviče u zamjenu za jedan prehrambeni ili higijenski proizvod, poput brašna, riže, palente, pašte i slično, pojasnila je Marač.




Uz  zamjenu sendviča za razne potrepštine »GAMcija« se održavala i tijekom cijelog tjedna na način da su se u akciju prikupljanja namirnica uključili svi učenici škole, a priliku za pridruživanje akciji jučer su imali i budući učenici koji su se u okviru Dana otvorenih vrata došli informirati o radu Gimnazije.