Na zgarištu ujedinili snage

Učenici, roditelji i nastavnici pomažu u čišćenju opožarene elektrotehničke škole, nastava već u srijedu?

Hina

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Požar, koji je u zgradi u kojoj su smještene dvije škole planuo u noći, u prvim satima 30. travnja uništio je zbornicu i urede stručnih službi škole, a učionice i hodnici prekriveni su dimom i pepelom



Učenici trećih i četvrtih razreda te roditelji i nastavnici riječke Elektroindustrijske i obrtničke škole i Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, koja je prošlog tjedna oštećena u požaru, pridružili su se u subotu djelatnicima tvrtke Rijekatank i zajedno s njima čistili zgarište.


Požar, koji je u zgradi u kojoj su smještene dvije škole planuo u noći, u prvim satima 30. travnja uništio je zbornicu i urede stručnih službi škole, a učionice i hodnici prekriveni su dimom i pepelom.


Primorsko-goranska županija, kao osnivač škole, pokrenula je i ugovorila građevinske radove, napravljen je troškovnik, šteta je prijavljena osiguranju, a o događaju su obavješteni resorno ministarstvo i mjerodavne institucije, kazala je danas tijekom obilaska škole pročelnica županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.




Pojasnila je da su djelatnici Rijekatanka najprije obavili kemijsko čišćenje te da su potom u čišćenju mogli pomagati učenici i nastavnici.


Najavila je da je moguće da obje škole počnu s nastavom već sljedeće srijede, nakon što se dobije odobrenje statičara i provjeri sigurnost elektroinstalacija.


Ravnatelj Elektroindustrijske i obrtničke škole Darko Bašić rekao je da vjeruje kako će počinitelji tog vandalskog čina brzo biti otkriveni i da se nešto slično neće nikada nigdje ponoviti, dodavši da je ponosan na učenike i nastavnike koji su odlučili pomoći u čišćenju škole.


U zgradi riječke Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo i Elektrotehničke i obrtničke škole je 30. travnja buknuo požar, a nadugo zatim lokalizirali su ga vatrogasci riječke Javne vatrogasne postrojbe


U požaru nije bilo ozlijeđenih, a prema prvim procjenama radi se o većoj materijalnoj šteti.


Očevidom je utvrđeno je da je požar podmetnut, a za sada nepoznatim počiniteljima se još traga.