Hrvatski časnički zbor

U subotu na Zametu prrvi međunarodni susret kolekcionara militarije

Sandy Uran

Čestmir Komarek i Damir Batistić / Snimio Silvano JEŽINA

Čestmir Komarek i Damir Batistić / Snimio Silvano JEŽINA



RIJEKA  U prostorijama Hrvatskog časničkog zbora održana je tiskovna konferencija u povodu održavanja 1. Međunarodnog susreta kolekcionara militarije – vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja.


Tom prigodom o susretu koji će se održati ove subote u prostoru Male dvorane Sportskog centra Zamet govorio je predsjednik HDKM-a, Hrvatskog društva kolekcionara militarije, Damir Batistić.


– Očekujemo osim domaćih izlagača i izlagače iz Splita, Zagreba, Pule, Slovenije i Italije. Kao zanimljivost bih istaknuo da će posjetitelji imati priliku vidjeti i vrijedne eksponate iz vremena  Drugog svjetskog rata, ordene i opremu koji su posebno interesantni kolekcionarima. Očekuje se i veći broj izlagača hrvatskog vojnog znakovlja iz vremena Domovinskog rata. Stotog posjetitelja očekuje poklon iznenađenja od strane Hrvatskog društva kolekcionara militarije – kazao je Batistić dodajući da će u sklopu susreta biti otvorena i izložba maketa vojnih vozila i zrakoplova Čestmira i Damijana Komareka.  




Naglašeno je i da svi  koji se žele učlaniti u HDKM mogu to učiniti za vrijeme trajanja susreta koji se održava  ove subote u prostoru Male dvorane Sportskog centra Zamet od 9 do 12.30 sati, a za izlagače od 8.30 do 13 sati. Ulaz je slobodan, a svi zainteresirani izlagači mogu se prijaviti putem maila tajnika društva – [email protected].