Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. listopada 2019.
Zanimljive manifestacije

U srpnju vrijedi posjetiti i prošetati Viškovom. Evo zašto

Foto TZ Viškovo
Foto TZ Viškovo
Autor:
Objavljeno: 12. srpanj 2019. u 21:41 2019-07-12T21:41:26+02:00

VIŠKOVO U petak, 19. srpnja, s početkom u 21 sat na trgu ispred crkve sv. Mateja u Viškovu održati će se manifestacija pod nazivom Ljetni pljusak, a ove godine nastupiti će muška i ženska klapa Kastav. Obje klape neprekidno i predano rade na očuvanju hrvatske glazbene folklorne baštine, njegujući narodne napjeve Istre i Hrvatskog primorja.

Njihovo dugogodišnje djelovanje ispunjeno je brojnim koncertima, nastupima i gostovanjima u zemlji i inozemstvu, a o uspješnosti njihova rada svjedoče i brojne nagrade i priznanja. S toga nam je zadovoljstvo pozvati Vas da nam se pridružite i u ugodnom okruženju uživate u predivnim notama klapske pjesme.

U izradi su i novi promotivni materijali Općine Viškovo. Turistička zajednica Općine Viškovo priprema novu image brošuru i kartu Viškova, te informativni vodič o ugostiteljskim objektima koji će uskoro biti prezentirani.

Novo ruho Lončeve griže

Jedna od najsadržajnijih i najzanimljivijih šetnica na Viškovu je zasigurno Lončeva griža. Na 15 kilometara dugoj stazi, a posebice na jedinstvenim vapnenačkim stijenama na vrhu Lončeve griže, pružaju se prekrasni vidici na Kvarner, planine Gorskog kotara, Kastavštinu i Grobništinu.

Poučna staza s informativnim pločama govori o bivšem kamenolomu, klesarima i kavadorima, a na stijeni starog kamenoloma izloženi su klesarski i kavadorski alati. Iz kamenoloma na Lončevoj griži vadio se kamen 'samac' kojeg su klesari i kavadori obrađivali i iz njega izrađivali stepenice, pragove za vrata i prozore, okvire za vrata, grla za šterne, kamen za kamena sjedala i spomenike.

Tijekom lipnja postavljene su nove informativne ploče te uređena klupa na istoimenom vidikovcu. Ispod vidikovca nalazi se jedinstvena galerija na otvorenom koja će zahvaljujući članovima Udruge likovnih umjetnika amatera „Braća Baštijan“ biti oplemenjena novim radovima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.