Apel sugrađana

U prometnoj na Čavlima poginula joj je nona, ona je u teškom stanju: ‘Pomozimo Lauri Bradetić’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook Pomozimo Lauri Bradetić

Foto Facebook Pomozimo Lauri Bradetić

Svi koji žele pomoći Lauri Bradetić, mogu to učiniti uplatom donacije na račun u PBZ-u na ime Barbare Valčić HR5623400093200192278. Za uplate iz inozemstva Swift je PBZGHR2X



ČAVLE U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak nešto poslije 17.30 sati u Cerniku kod skretanja za trgovački centar Metro ozlijeđeno je šest osoba, a jedna je osoba prevezena u besvjesnom stanju u KBC Rijeka. Jedna je od putnica pretrpjela teže tjelesne ozlljede, a ostali su zadržani na liječničkoj obradi.


Nažalost, prometna nesreća završila je s najgorim ishodom po obitelj Bradetić/Valčić, njihova nona i majka podlegla je ozljedama i preminula. Budući da se obitelj nalazi u teškoj financijskoj situaciji pokrenuta je akcija pomoći za njenu unuku, Lauru Bradetić, a sve informacije dostupne su u Facebook grupi Pomoć za Lauru Bradetić.


– Baka naše Laure i majka naše lavice Barbare Valčić nažalost podlegla je ozljedama i preminula. Najprije izražavam najiskreniju sućut cijeloj obitelji, a vas sve molim da dignemo apel i pomognemo obitelji koliko god možemo, što financijski, što podrškom, pošto se obitelj nalazi i u financijskim problemima.




‘Ajmo dragi ljudi velikog humanog srca i 5 kuna puno znači da se obitelj dostojno oprosti od none, majke, punice, objašnjava Dada Muzaferović.


Laura Bradetić u studenom je zbog velikih srčanih zastoja bila u bolnici na prvom zahvatu, koji se pokazao bezuspješnim, a ponovo je kroz sve morala prolaziti u veljači, s time da joj se opet stanje nije poboljšalo, objašnjavaju u Facebook grupi.


– Liječnik je Lauru naručio ponovo u terminu zakazanom u travnju, ali nažalost Laura se 24. ožujka srušila. Oživljavali su ju sveukupno 45 minuta, bila je u induciranoj komi. Ima veliko oštećenje na mozgu, nakratko je ostala nepokretna i jako slabo vidi, objašnjavaju pokretači akcije Laurino stanje.


Svi koji žele pomoći Lauri Bradetić, mogu to učiniti uplatom donacije na račun u PBZ-u na ime Barbare Valčić HR5623400093200192278. Za uplate iz inozemstva Swift je PBZGHR2X.




Poprište nesreće izgledalo je doista uznemirujuće. Na toj inače vrlo prometnoj dionici županijske ceste bili su vidljivi tragovi kočenja, ispod razbijenih auto zrcalilo se proliveno gorivo, a komadića razbijenog stakla, kao i otpalih dijelova automobila bilo je posvuda. U nesreći su sudjelovala dva osobna vozila, peugeot 207 te mazda 6, oba riječkih egistracijskih oznaka. Do nesreće je došlo kada je vozač osobnog vozila peugeot, krećući se iz smjera Kukuljanova prema Čavlima, iz zasad nepoznatih razloga u potpunosti prešao na suprotni kolnički trak. Posljedično tome došlo je do frontalnog sudara s mazdom, izjavili su iz Policijske uprave primorsko-goranske nakon nesreće.