Krivac za sve

U plamenu skončao halubajski pust “Znate ki san”

Andrej Petrak

Meštar Pinel je na jedvite jade, htio ne htio, vratio općinski ključ načelniku  Goranu Petrcu



VIŠKOVO  U plamenu lomače skončao je na Brege u Viškovu  pust znakovito nazvan »Znate ki san«, plativši tako za svo zlo koje je  nanio Halubajcima tijekom prošle godine.


Manifestacija paljenja pusta  i ove je godine privukala mnogobrojne mještane i njihove goste, koji su  imali prilike uživati u višesatnom zabavnom programu, začinjenim  spektakularnim vatrometom.


Nakon izvlačenja prvog dijela Zvončarske  tombule, koja je ove godine bila bogatija nego ikad, na scenu su stupili  Halubajski zvončari. Uslijedilo je brzo suđenje pustu, a Meštar Pinel  morao je na jedvite jade, htio ne htio, vratiti općinski ključ načelniku  Goranu Petrcu.




U sklopu programa uručene su nagrade Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje za najmaškaraniji poslovni prostor.  


Na ovogodišnji natječaj pristiglo je deset prijava,  a prvo mjesto osvojio  je Frizerski salon Studio Hello Kastav, drugo Konoba Timun Marčelji,  dok je treće mjesto pripalo Caffe baru Škulja Klana.


U Domu hrvatskih  branitelja održani su posljednji ovogodišnji pusni tanci u organizaciji  Halubajskih zvončara, uz nastup grupe Fiesta.