Plaža Ploče

U petak počinje raditi novi beach bar: Otvorenje “Prasowskog” uz degustaciju istarskih rakija

Ljiljana Hlača

Raste interes za riječke plaže / Snimio R. BRMALJ

Raste interes za riječke plaže / Snimio R. BRMALJ

Službeno otvorenje Beach bara »Prasowski« bit će ovog petka s početkom u 20 sati, najavljuje Čargonja Čarli, a za tu prigodu pripremljen je i program



Beach bar »Prasowski« novi je ugostiteljski objekt na plaži Ploče, koji se nalazi na samom kraju ovog kupališta, ili već na plaži Krović kako ju poznaju one starije generacije. Ovo je treći u nizu ugostiteljskih objekata riječkog ugostitelja – umjetnika Damira Čargonje Čarlija na riječkim plažama, uz Morskog prasca kod stadiona i Empeduje na Biviju.


Službeno otvorenje Beach bara »Prasowski« bit će ovog petka s početkom u 20 sati, najavljuje Čargonja Čarli, a za tu prigodu pripremljen je i program (otvorenje izložbe autorice Elde Čekade, koncert Lele Kaplowitz kvarteta, performans Nina Paradisa). Tu je i besplatna degustacija odličnih autohtonih istarskih rakija, obrta Imela-Štifanić iz Vodnjana, vina Piquentum istarskog vinara Dimitrija Brečevića, odlično nefiltrirano pivo Pivana.


– Drago mi je da je u proteklih desetak godina znatno narastao interes za riječke plaže koje ne služe samo kao mjesta kupanja u ljetnim danima već koja postaju bitni punktovi u društvenom, zabavnom i kulturnom životu Riječana te gostiju koji dolaze u naš grad, smatra Damir Čargonja Čarli.




– Vjerujem da je upravo naš trud i rad na plažama prepoznala i komisija koja je odlučivala o programima za kandidaturu Rijeke za EPK te uvrstila naš program »Male luke kulture za veliku luku« u natječajnu dokumentaciju s kojom je Rijeka i dobila ovu prestižnu titulu. Sve je to garancija da riječke plaže imaju svoju budućnost, dalje smatra naš sugovornik.