Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Rijeka – zdravi grad

foto U parku Mlaka vježbali djeca i stariji

Snimio Vedran. KARUZA
Snimio Vedran. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 24. svibanj 2018. u 17:58 2018-05-24T17:58:00+02:00

U parku Mlaka okupili smo djecu osnovnoškolske dobi, njih pedesetak, među kojima je većina iz obližnje OŠ Podmurvice, ali i iz drugih riječkih škola, ali i osobe starije životne dobi. Namjera je da djeca i stariji zajedno vježbaju, kazao je voditelj projekta Rijeka – zdravi grad Jadran Mandekić

RIJEKA  U sklopu projekta Rijeka – zdravi grad i nacionalnog programa Živjeti zdravo, podmodula Volonteri u parku, u parku Mlaka te Sportsko-rekreacijskom centru Mlaka danas je održan niz aktivnosti povodom obilježavanja Dana zdravih gradova i Europskog dana debljine.

– U parku Mlaka okupili smo djecu osnovnoškolske dobi, njih pedesetak, među kojima je većina iz obližnje OŠ Podmurvice, ali i iz drugih riječkih škola, ali i osobe starije životne dobi. Namjera je da djeca i stariji zajedno vježbaju. Organiziran je niz aktivnosti, među kojima mini tečaj kuglanja, u kojem sudjeluju učenici OŠ Podmurvice i Centra za odgoj i obrazovanje, vježbe za osobe starije životne dobi pod vodstvom studenata fizioterapije, tradicionalne igre poput preskakivanja užeta, vijače, badmintona, cip-copa i slično, ali i zdravstvene akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi te jačine stiska ruke. U aktivnosti će biti uključena i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka, kazao je voditelj projekta Rijeka – zdravi grad Jadran Mandekić.

Dodao je kako u sklopu aktivnosti Društvo za zaštitu životinja Rijeka organizira radionicu »Male tajne za sretne njuškice«, tijekom koje djeca kroz igru uče kako ostati sigurna u blizini psa, kako pravilno brinuti za kućnog ljubimca te se upoznati s psećim jelovnikom.

Na radionicama koje se provode u dječjim vrtićima i osnovnim školama od 2016. godine do danas je sudjelovalo oko četiri tisuće djece, a od prošle godine projekt podupire Dogs Trust, najveća britanska dobrotvorna organizacija, kazao je Mandekić.

Organizatori aktivnosti u parku Mlaka su Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Grad Rijeka, u suradnji s Medicinskim fakultetom u Rijeci, Fakultetom zdravstvenih studija Rijeka, Društvom za zaštitu životinja Rijeka i Kuglačkim klubom Rijeka.

G245VK08

G245VK11

G245VK12

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.