17. Dječja karnevalska povorka

U nedjelju posebni prilog Novog lista: 4.500 malih maškara u povorci na riječkom Korzu

Andrej Petrak

Čak 4.500 mališana okupljenih u 64 karnevalske grupe iz Rijeke, riječkog prstena, ostatka Primorsko-goranske županije, ali i drugih dijelova Hrvatske, uz goste iz slovenskog Preserja i srpskog Pančeva krenulo je s Rive



RIJEKA Najsimpatičnija, najljepša i najslađa maškarana povorka Riječkoga karnevala, ona Dječja, razlila se točno u 13 sati centrom grada, a glavna riječka šetnica i okolne ulice šarenile su se od najrazličitijih maski, kakve su mogle nastati samo u dječjoj mašti.


Čak 4.500 mališana okupljenih u 64 karnevalske grupe iz Rijeke, riječkog prstena, ostatka Primorsko-goranske županije, ali i drugih dijelova Hrvatske, uz goste iz slovenskog Preserja i srpskog Pančeva krenulo je s Rive, pa se preko Korza uputilo do cilja na Delti.


 Dobro raspoložene maškarice predvodili su prvi čovjek i prva dama Riječkoga karnevala Meštar Toni i Kraljica Vedrana, te princeza i princ 17. izdanja Dječje karnevalske povorke Emma Zejnić i Toni Smokvina. Duž cijele rute pratili su ih njihove učiteljice, odgojiteljice, mame, tate, none i nonići, ali i brojni gledatelji, koji su i ove godine uživali u povorci šarenih i lepršavih dječjih maski.


U nedjelju u Novom listu poseban prilog na 16 stranica o Dječjoj karnevalskoj povorci