Naknade za parking

U Žurkovu počela naplata parkiranja, KD Kostrena zapošljava pet kontrolora

Barbara Čalušić

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin



RIJEKA  Na parkiralištu u Žurkovu gdje naplatu obavlja Rivijera Kostrena počela je naplata parkiranja, od sedam do 22 sata. Besplatan prolaz imaju sva vozila koja se u Žurkovu zadržavaju do 15 minuta.


Prva dva sata cijena parkiranja je tri kune dok se nakon toga svaki sat naplaćuje po pet kuna, a svi invalidi imaju besplatan prolaz. Naplata na ostalim parkiralištima duž kostrenskog obalnog pojasa koju obavlja KD Kostrena započet će 1. lipnja i trajati do 30. rujna.


Cijene parkiranja na tim parkiralištima ostaju iste kao prošle sezone: pet kuna za dva sata i 15 kuna za cijeli dan. Postoji mogućnost kupovine sezonskih karata po cijeni od 200 kuna dok Kostrenjani sezonsku kartu plaćaju 100 kuna.




Prodaja pretplata počinje u ponedjeljak u Sportskoj dvorani Kostrena, dok će se od 1. lipnja pretplate prodavati i u naplatnoj kućici na parkiralištu Nova Voda gdje će se moći plaćati i izdane dnevne parkirne karte za vozila koja nisu platila naknadu za parkiranje, a čiji je iznos 60 kuna. Zbog naplate parkiranja KD Kostrena na određeno će vrijeme zaposliti pet kontrolora.