Bez panike, a ne i bez opreza

U Rijeci zaprimljen jedan pas koji je imao simptome trovanja, veterinari uvjereni da se radi o sporadičnom slučaju

Ljiljana Hlača

Životinja je na svu sreću preživjela, a što je pojela tijekom šetnje na Turniću ispod pošte – ne zna se jer uzorak nije pronađen, kažu u ovoj veterinarskoj stanici, dodajući da je riječ o sporadičnom slučaju



Na svu sreću u Rijeci nije kao u Osijeku, odnosno u ovom gradu nema masovnog trovanja životinja, iako bi se po napisima na društvenim mrežama moglo drugačije pomisliti – to nam potvrđuju i riječki veterinari veterinarskih stanica Rijeka, Njuška, Trsat i Ferrarica koji, od kada je aktualna ova tema u Osijeku, nisu zaprimili niti jednu životinju sa simptomima trovanja.


Veterinarska stanica Ri vet zaprimila je samo jednog psa koji je imao simptome trovanja. Životinja je na svu sreću preživjela, a što je pojela tijekom šetnje na Turniću ispod pošte – ne zna se jer uzorak nije pronađen, kažu u ovoj veterinarskoj stanici, dodajući da je riječ o sporadičnom slučaju.


Riječki veterinari smatraju da se bez potrebe diže panika među vlasnicima pasa.




– Veterinarska stanica Rijeka dnevno obradi dosta pacijenata i mi nismo zaprimili niti jednog otrovanog psa. Da po Rijeci netko postavlja otrove, mi bi to prvi osjetili jer radimo u dvije smjene – rekli su nam u Veterinarskoj stanici Rijeka.


Udruga Vis Vitalis sinoć je pozvala građane da im dostave fotografije i točna mjesta na kojima je otrov postavljen. 


To mogu učiniti ovdje: https://www.facebook.com/udrugavisvitalis/


S ciljem uhićenja trovača, Riječani su tijekom jučerašnjeg dana prikupili iznos od 4.200 kn, a nagrada za informaciju o počiniteljima danas već iznosi 5.000 kuna.


Što građani misle radi li se o zataškavanju ili nepotrebnoj panici, što je zasad utvrđeno u vezi slučajeva u Osijeku, te što učiniti ako sumnjate da je postavljen otrov ili da je vaš ljubimac pojeo sumnjivu tvar, pisali smo ovdje.