Zatvoreno!

U Rijeci sve manje mjesta za izlazak: Nema više Placea i Discordije

Ivana Kocijan

I Palachov zakupac Alen Mance odbrojava posljednjih stotinjak dana u tom kultnom klupskom prostoru



RIJEKA - Prije nekoliko godina pisali smo o riječkoj klupskoj renesansi, a danas je situacija posve drukčija. Nedavno je zatvoren klub Place, dok Palachov zakupac Alen Mance odbrojava posljednjih stotinjak dana u tom prostoru… Treba se podsjetiti i da su se u zadnjih nekoliko godina ugasili i klubovi na Mlaki – bivša Točka i Gekko, zatvoren je i Terminal, Tesla… 


  Što se točno događa s Placeom, nismo uspjeli doznati budući da njegovi voditelji ne odgovaraju na naše pozive. 


  – Dakle, ovo je zadnji vikend da radimo. Idemo na godišnji odmor. Idemo na ljetovanje. Ljetovanje zimi. Idemo na Havaje. Svi zajedno! Ozbiljno. Najozbiljnije, najavljujući »vikend zatvaranja«, 11. i 12. siječnja, objavljeno je na Facebook stranici kluba. 




  Hoće li i kada Place ponovo biti otvoren, mogli bismo doznati uskoro. Naime, sudeći prema informacijama objavljenima na internetu, »placeovci« se vraćaju, ako ne prije, krajem ožujka za kada je u malom klubu u Ružićevoj najavljen koncert belgijske grupe Syndrome. 


  Jučer je na Facebooku osvanula i najava o zatvaranju još jednog riječkog mjesta za izlaske, kluba Discordia. 


  – Hvala svima na neprospavanim noćima koje ste proveli s nama, na svakoj plesnoj cipelici koju ste razgazili na našem podiju, na dobroj muzici zbog koje smo se razgibavali, na svim pijanim pričama, poljupcima i zagrljajima… Ovim putem se sa suzicama u oba oka opraštamo od vas, prostor se vraća Gradu, a mi ćemo se svi vidjeti negdje vani (ako već ne na nekom oproštajnom partyu), popiti nešto fino i sjetiti se svih ovih lijepih trenutaka… I smijat ćemo se… Sigurno… Vaš Klub, piše u poruci objavljenoj na stranici Discordije.