Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 3
Sutra: 1° 1° 3
20. siječnja 2019.
Novi projekt TZ-a Grada Rijeke

foto U Rijeci predstavljena nova turistička atrakcija – Primorska kuća

Ukupni troškovi stavljanja u funkciju procijenjeni su na oko 900.000 kuna / Snimio Roni BRMALJ
Ukupni troškovi stavljanja u funkciju procijenjeni su na oko 900.000 kuna / Snimio Roni BRMALJ
G1705BR6
G1705BR6
G1705BR5
G1705BR5
Autor:
Objavljeno: 17. svibanj 2017. u 14:32 2017-05-17T14:32:00+02:00

U prizemlju Primorske kuće planira se ugostiteljski objekt, tj. konoba u kojoj će se pripremati autohtona primorska jela, a na prvom katu bit će izložbeno-prodajni centar autohtonih proizvoda i suvenira iz Primorsko-goranske županije

 RIJEKA Novi projekt Turističke zajednice Grada Rijeke – Primorska kuća u središtu grada, koja je obnovljena u skladu s tradicionalnom primorskom gradnjom, predstavljena je u srijedu na konferenciji za novinare u Rijeci.

Projekt Primorske kuća na adresi Krojačka 1 pokrenut je kako bi se taj objekt tradicionalne primorske gradnje počeo koristiti. Ukupni troškovi stavljanja u funkciju procijenjeni su na oko 900.000 kuna.

Prema projektu, u čijoj izradi su surađivali stručnjaci gradske uprave i Uprave za zaštitu kulturne baštine Konzervatorskog odjela u Rijeci, tijekom adaptacije očuvane su tradicijske vrijednosti gradnje.

U prizemlju Primorske kuće planira se ugostiteljski objekt, tj. konoba u kojoj će se pripremati autohtona primorska jela, a na prvom katu bit će izložbeno-prodajni centar autohtonih proizvoda i suvenira iz Primorsko-goranske županije.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da takvi projekti oplemenjuju turističku ponudu, promiču očuvanje tradicijskih običaja i autohtonih proizvoda primorskog kraja.

Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa kazao je da je Primorska kuća zanimljiva i nova turistička atrakcija i najavio da bi konoba i suvenirnica uskoro trebale početi s radom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka