Novi projekt TZ-a Grada Rijeke

U Rijeci predstavljena nova turistička atrakcija – Primorska kuća

Hina

Ukupni troškovi stavljanja u funkciju procijenjeni su na oko 900.000 kuna / Snimio Roni BRMALJ

Ukupni troškovi stavljanja u funkciju procijenjeni su na oko 900.000 kuna / Snimio Roni BRMALJ

U prizemlju Primorske kuće planira se ugostiteljski objekt, tj. konoba u kojoj će se pripremati autohtona primorska jela, a na prvom katu bit će izložbeno-prodajni centar autohtonih proizvoda i suvenira iz Primorsko-goranske županije



 RIJEKA Novi projekt Turističke zajednice Grada Rijeke – Primorska kuća u središtu grada, koja je obnovljena u skladu s tradicionalnom primorskom gradnjom, predstavljena je u srijedu na konferenciji za novinare u Rijeci.


Projekt Primorske kuća na adresi Krojačka 1 pokrenut je kako bi se taj objekt tradicionalne primorske gradnje počeo koristiti. Ukupni troškovi stavljanja u funkciju procijenjeni su na oko 900.000 kuna.


Prema projektu, u čijoj izradi su surađivali stručnjaci gradske uprave i Uprave za zaštitu kulturne baštine Konzervatorskog odjela u Rijeci, tijekom adaptacije očuvane su tradicijske vrijednosti gradnje.




U prizemlju Primorske kuće planira se ugostiteljski objekt, tj. konoba u kojoj će se pripremati autohtona primorska jela, a na prvom katu bit će izložbeno-prodajni centar autohtonih proizvoda i suvenira iz Primorsko-goranske županije.


Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da takvi projekti oplemenjuju turističku ponudu, promiču očuvanje tradicijskih običaja i autohtonih proizvoda primorskog kraja.


Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa kazao je da je Primorska kuća zanimljiva i nova turistička atrakcija i najavio da bi konoba i suvenirnica uskoro trebale početi s radom.