Gat Karoline Riječke

U Rijeci počeo festival palačinki: Ima čak i onih punjenih – pljeskavicom

Biljana Savić

Festival traje do sutra / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Festival traje do sutra / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Na festivalu sudjeluje i Ricardo Luque koji priprema venecuelanske specijalitete te David Vurdelja alias Baby Dooks koji je prvi put javnosti predstavio svoj brand Dooksiez



RIJEKA   Rijeka je jučer ugostila prvi Festival palačinki. Jednu od najpoznatijih slastica u svijetu Riječani i turisti moći će konzumirati na Gatu Karoline Riječke još danas i sutra do 23 sata. Treba samo odabrati punjenje – nutella, linolada, džem, keksi, punč, masLac od kikirikija, orašasti plodovi, voće….. – ali i preljev.


Treba odabrati i vrstu palačinki – slane, a one su punjene sirom i šunkom ili gurmanskom pljeskavicom;  ili se ipak odlučiti za uvjetno rečeno klasične, odnosno slatke, a njih ima puno vrsta, od zaista velikih, do malih, tzv. nizozemskih, kojih se šest složi u jednu porciju.


Na festivalu sudjeluje i Ricardo Luque koji priprema venecuelanske specijalitete te David Vurdelja alias Baby Dooks koji je prvi put javnosti predstavio svoj brand Dooksiez. Festival nudi i velik izbor koktela, piva i rakije, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.