Rica

U Rijeci otvoren prvi hrvatski bezglutenski lokal

Sanja Gašpert



RIJEKA U Rijeci je, na adresi Verdijeva 3b, svečano otvoren prvi hrvatski gluten free lokal Rica, a otvorenju su prisustvovali brojni pripadnici zdravog lifestylea i ljubitelji dobre hrane. Kako je istaknuto, Ricina iznimna ponuda domaćih specijaliteta i slastica oduševit će sve, ali posebno ljubitelje zdrave prehrane i one osobe koji imaju potrebu prilagođene prehrane iz zdravstvenih razloga.


U širokom asortimanu proizvoda tako je moguće pronaći bezglutenske torte, pizze, sendviče, burek, kolače poput kremšnita, baklava i mađarica te razna peciva i kruhove uz bezglutensko pivo i sladoled.


Također, određeni proizvodi ne sadrže ni šećer, laktozu i jaja.




Ovaj prvi bezglutenski restoran/pekara/trgovina specifična je i po tome što će se posjetitelji moći educirati o trendovima iz svijeta zdrave prehrane na brojnim radionicama, predavanjima i prezentacijama te degustirati razna nova jela. Na taj način, Rica gluten free ima namjeru postati degustacijsko-edukativni centar.


– Višegodišnju pekarsku tradiciju i umijeće naših educiranih stručnjaka prepoznali su mnogi, pa i oni kojima su alternativne prehrambene potrebe nužnost.


Od tih smo dragih ljudi dobili motive i impulse da krenemo u proizvodnju pekarskih proizvoda bez glutena i drugih sastojaka koji mogu prouzročiti alergije opasne po zdravlje – ističu vlasnici lokala.