Europa Donna

U Rijeci 29. veljače besplatna konferencija za trudnice: ‘Zdrava mama, sretna beba’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot



Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna organizira besplatnu konferenciju za trudnice pod nazivom “Zdrava mama, sretna beba”.


Konferencija će biti održana, u subotu 29. veljače 2020. od 11 do 14 sati u Hotelu Bonavia.


Na konferenciji će predavanja održati pedijatar, nutricionist, psiholog, kineziolog i citolog, a program će moderirati Marijana Perinić.




Cilj konferencije je pružiti trudnicama, dojiljama i budućim majkama konkretne odgovore na njihova pitanja, ali i promicati važnost samopregleda i redovitih pregleda dojki među mlađom populacijom gdje je osviještenost o ovom problemu slaba.


Na konferenciji će biti pokrivene teme prvog kontakta majke i bebe, dojenja na zahtjev ili prema rasporedu, tehnika dojenja i prevencije mastitisa. Govorit će se i o prehrani dojilja, nutritivnoj vrijednosti majčina mlijeka i dohrani beba, kao i o položaju dojenja i kralježnici, dijastazi trbušnih mišića, te kada i kako se vratiti u formu nakon poroda.


Pokrit će se teme postporođajne depresije, utjecaja dojenja na psihičko zdravlje majke i dojenja u javnosti, kao i zdravlja dojki, samopregleda dojki, te važnosti redovitih pregleda u ranom otkrivanju raka dojke.